2015-01-29 11:05:06
Φωτογραφία για Εικόνες ντροπής στη Λότζια! [photos]
Μια απαράδεκτη εικόνα αντικρίζουν καθημερινά όσοι επισκέπτονται τη Λότζια Πόρτες και τοίχοι βαμμένοι με μαρκαδόρους και σπρέι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο ιστορικό δημαρχείο του Ηρακλείου.

Ο κ. Νικόλας Νικητάκης επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λότζια και όπως ο ίδιος λέει έμεινε άφωνος και απογοητευμένος από την εικόνα. Διαβάστε την επιστολή:

"Έχω την τύχη να έχω ταξιδεύσει σε πολλές χώρες, και να επισκεφθώ πολλές πόλεις εκτός Ελλάδος.

Βρισκόμενος σήμερα για μια εργασία στο κέντρο του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στo Δημαρχείο (κτίριο Loggia) , έμεινα άφωνος και απογοητευμένος με τις εικόνες που αντίκρισα.

Βαμμένοι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο και με σπρέι χρώματος όλες σχεδόν οι κολόνες στην είσοδο, οι τοίχοι, καθώς και οι ξύλινες πόρτες  του κτηρίου.

Γραφές, δυστυχώς, νέων ανθρώπων που συχνάζουν εκεί, θέλοντας και εκείνοι με αυτό το τρόπο να αφήσουν το "σημάδι" τους κατά κάποιο τρόπο σε αυτή εδώ την πλάση...


Νέοι άνθρωποι που δυστυχώς δεν έχουν καμία αίσθηση, ούτε που βρίσκονται, και που ισοπεδώνουν τα πάντα χρησιμοποιώντας μνημεία του τόπου αυτού, σαν τοίχο ανάρτησης όλων αυτών των "αμπελοφυλλοσοφιών" που σκέφτονται όπως θα έκαναν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα αναφέρω απλώς την έλλειψη παιδείας, την οποία την διδάσκεται   πρώτα κάποιος στο σπίτι του, από τους γονείς του, την καλλιεργεί στο σχολείο και την μεταλαμπαδεύει αργότερα και εκείνος στους απογόνους του, ή με την στάση ζωής του.

Θα ήθελα να αναφέρω λίγα λόγια του Ισοκράτη ,

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία". – Ισοκράτης (436 π.Χ. – 338 π.Χ.)

Αυτό που είναι ακόμη πιο λυπηρό, είναι το εξής. Η δημοτική αρχή, κάθε φορά που περνάει την πόρτα αυτή, έχει κάποια μορφή τύφλωσης; Δεν βλέπει την κατάσταση αυτή της κεντρικής εισόδου ;

Δεν σκέφτεται ότι όλο το καλοκαίρι οι ξεναγοί μας σταματούν συνεχώς σε αυτό το κτίριο με ατελείωτες ομάδες τουριστών από διάφορες χώρες του κόσμου, το οποίο αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο;

Έχουν γίνει και στο παρελθόν πολλές προσπάθειες καθαρισμού του κτηρίου, αλλά δυστυχώς δεν λύνεται το πρόβλημα.

Η αναφορά μου στα ταξίδια μου ήταν στο ότι όλα αυτά τα μνημεία, στις πόλεις αυτές, προστατεύονται  είτε με την παρουσία κάποιου, ή με τη μη πρόσβαση σε ώρες που το κτήριο καθώς και οι υπηρεσίες του δεν λειτουργούν.

Υποθέτω απλώς ότι εμείς εδώ θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ακόμη μια φορά την λαϊκή ρήση του  "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ