2015-02-05 12:34:26
Φωτογραφία για «ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...»
Ο Κάιλ Χάινς επιστρέφει στο ΣΕΦ, ως αντίπαλος και μιλώντας στο Euroleague Greece τόνισε πόσο περίεργο συναίθσημα είναι για τον ίδιο η επιστροφή στο φαληρικό γήπεδο.

Αναλυτικά Η ζωή κάνει κύκλους. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός 1,5 χρόνο -περίπου- μετά την αποχώρησή του από τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, καλείται -ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πλέον- να αντιμετωπίσει την ομάδα με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση δύο τροπαίων Euroleague.

Ο 28χρονος σέντερ λίγες ώρες πριν την σπουδαία αναμέτρηση μίλησε για την επιστροφή του στο ΣΕΦ, τις αναμνήσεις που έχει από τη διετία στον Πειραιά, αποκάλυψε το μυστικό της εξαιρετικής πορείας της "ομάδας του στρατού" (η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση), ενώ προϊδέασε τον κόσμο για αυτά που θα συμβούν το βράδυ της Πέμπτης (05/02, 21:45).

Επιστρέφεις για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Πώς νιώθεις;


"Για την ώρα όλα είναι φυσιολογικά. Είναι μια φυσιολογική κατάσταση, αλλά είμαι σίγουρος πως τα συναισθήματα θα είναι διαφορετικά και κατά την είσοδο στο γήπεδο, αλλά και κατά την προθέρμανση. Αυτή την πρόβλεψη μπορώ να την κάνω. Μετά όμως, όταν γίνει το τζάμπολ θα είναι όλα πάλι όπως πριν, γιατί αυτό είναι το μπάσκετ. Δίχως αμφιβολία, όμως θα νιώθω πολύ παράξενα".

Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό καθόλου όσο είσαι στη Ρωσία;

"Προσπαθώ να παρακολουθώ. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βλέπω τους αγώνες. Μαθαίνω τα νέα της ομάδας, καθώς ρωτάω πολλά άτομα για τον Ολυμπιακό. Ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν στην ομάδα και όποτε βρίσκω ευκαιρία παρακολουθώ τους αγώνες της".

Ερχόμενος στο ΣΕΦ περνάνε καθόλου από το μυαλό σου αναμνήσεις των όσων έζησες εκεί;

"Έχω πολλές αναμνήσεις από εκεί. Ακόμα και τώρα που ήρθα από το αεροδρόμιο θυμήθηκα την τελευταία φορά που κατακτήσαμε την Euroleague και το πλήθος μας αποθέωνε. Το να έρχομαι εδώ ως αντίπαλος για πρώτη φορά είναι κάτι εξαιρετικά περίεργο, διότι δύο χρόνια πριν ήμουν κομμάτι της ομάδας. Τώρα έχω μια τελείως διαφορετική εμπειρία, όμως έχω τόσες όμορφες αναμνήσεις και τόσες όμορφες στιγμές στο ΣΕΦ, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι οποίες με γεμίζουν με χαρά".

Ένας από τους συμπαίκτες του, ο Μίλος Τεόντοσιτς, είχε περάσει κι αυτός από τον Ολυμπιακό. Πόσο σε βοήθησε ενόψει και του αγώνα στο ΣΕΦ;

"Εγώ και ο Μίλος μιλάμε συνέχεια, καθώς είμαστε δίπλα στα αποδυτήρια. Συζητάμε για διάφορα θέματα, για τον Ολυμπιακό, οτιδήποτε. Ξέρουμε και οι δύο, όμως πως όταν αρχίσει το παιχνίδι τα πάντα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Κι εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να δώσω τη νίκη στην ομάδα μου, ανεξάρτητα από την ατμόσφαιρα".

Η ΤΣΣΚΑ είναι αήττητη στη διοργάνωση. Νιώθετε πίεση ώστε να διατηρήσετε το αήττητο;

"Προσπαθούσε να βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Κάθε μέρα είναι και νέα πρόκληση για εμάς. Το γεγονός πως είμαστε αήττητοι οφείλεται στο ότι παίζουμε πραγματικά καλά και έχουμε καλά ποσοστά στα σουτ. Ξέρουμε, όμως, πως κάθε παιχνίδι, ειδικά στο Top 16 είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Ειδικά στον όμιλο που βρισκόμαστε, ο οποίος έχει τεράστιο ανταγωνισμό. Πολλά παιχνίδια άλλωστε έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα, ερχόμενοι εδώ".

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην έδρα του για 12 συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι κίνητρο για εσάς αυτό;

"Πάντα υπάρχει μεγάλο κίνητρο όταν παίζεις σε έδρες με καυτή ατμόσφαιρα και πολλή κόσμο. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, γιατί θα κοντραριστούν δύο πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Και δεν το λέω από μόνος μου, αλλά η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων δείχνει κάτι τέτοιο. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο παιχνίδι μας περιμένει. Θα είναι ένα σκληρό και αθλητικό παιχνίδι. Εμείς, θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι μπορούμε απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα. Αυτό είχαμε κάνει και στα προηγούμενα παιχνίδια μας, οπότε ελπίζω να έχουμε ανάλογη νοοτροπία και απέναντι στον Ολυμπιακό".

Ποιο είναι το κλειδί της φετινής ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

"Νομίζω πως είναι η χημεία που έχουμε σαν ρόστερ. Μπορεί ο ένας να ματώσει για τον άλλο! Πραγματικά, υπάρχει εξαιρετική χημεία ανάμεσά μας φέτος και παρά τους τραυματισμούς που μας έχουν "χτυπήσει" και κάθε εβδομάδα χάνουμε και έναν παίκτη, το μυστικό είναι αυτό. Δεν θυμάμαι να έχουμε παίξει παιχνίδι με γεμάτο ρόστερ. Έτσι, νομίζω πως η χημεία και το κίνητρο που μας δίνει το προπονητικό επιτελείο σε κάθε παιχνίδι, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά".

Και εσύ, όμως, δείχνεις καλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Αυτό πού οφείλεται;

"Έχω μεγαλύτερο ρόλο και παίζω στη φυσική μου θέση όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη. Την περασμένη σεζόν είχα νέα θέση και προσπαθούσα να βρω τον ρόλο μου. Έτσι είχα πολλά σκαμπανεβάσματα. Κάποιες φορές έπαιξα καλά, τώρα όμως βρίσκομαι σε μια νέα κατάσταση και σε νέο ρόλο. Αυτός είναι πιο φυσιολογικός για εμένα και μου ταιριάζει περισσότερο".

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την αναμέτρηση;

"Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, στο Top 16, όμως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αναμφίβολα είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με τον κόσμο να παίζει τον δικό του ρόλο, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θα γίνει εξαιρετικό παιχνίδι!"
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ