2015-02-13 13:50:59
Φωτογραφία για Τέλος το Μνημόνιο για την Κύπρο στα τέλη του 2015
"Η Κύπρος μπορεί να βγει από το μνημόνιο μέχρι του τέλος του 2015 αν ενεργήσει σωστά", εκτιμά ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος και ζητά την υπομονή των πολιτών "Αν ενεργήσουμε σωστά", είπε ο κ. Κασουλίδης, "μπορούμε να βγούμε στις αγορές πολύ σύντομα και επομένως η υπόθεση του δικού μας μνημονίου να τελειώσει μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου".

Σύμφωνα με toxrima.gr,ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος θα πρέπει να κάνει υπομονή και ότι δεν ήρθε η ώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Κληθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, που να οδηγεί στην επίλυση της κρίσης, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε αυτή η συμφωνία να ανοίγει δρόμο, για να μπορέσει να υπάρξει συνεννόηση.

"Δεν σημαίνει", είπε, "ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά χωρίς να υπάρξει ο τρόπος που μπορείς να διαπραγματευτείς και να συνεννοηθείς δεν μπορούν να λυθούν".

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά όπως ανέφερε "η κριτική πρέπει να δημιουργήσει και αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση την οποία ευρίσκεται σήμερα η ευρωζώνη".

"Πρέπει να αντιληφθούμε» σημείωσε «ότι σε αυτή την κατάσταση που βρεθήκαμε κάποιοι Μεσογειακοί και αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα μπορεί να βρεθούν και οι εύρωστες οικονομίες άλλων χωρών κρατών μελών της Ευρώπης". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ