2012-05-02 13:32:26
Φωτογραφία για Βόμβα της κινέζικης Γκουανζού Εβεργκράντε με τον Λούκας Μπάριος!
Στη Γκουανζού Εβεργκράντε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λούκας Μπάριος, με την Ντόρτμουντ να παίρνει 8.5 εκατομμύρια για τη μεταγραφή του. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Μετά τον Νικολά Ανελκά,  ο οποίος τον Ιανουάριο πήγε στην Σαγκάη Σενχούα, ένα ακόμη μεγάλο όνομα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα.

Ο λόγος για τον δις πρωταθλητή Γερμανίας με την Ντόρτμουντ Λούκας Μπάριος.

Ο 27χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το 2009 και μέσα σε μία τριετία πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα. Βοήθησε πολύ την Ντόρτμουντ να κατακτήσει την κορυφή της Γερμανίας δύο φορές, ενώ αγωνίστηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι επιδόσεις του δεν έμειναν απαρατήρητες και αρκετά δημοσιεύματα κατά καιρούς ισχυρίζονταν πως ο Παραγουανός διεθνής είναι στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ομάδων. Ωστόσο, ο Μπάριος εξέπληξε τους πάντες και επέλεξε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα και τη Γκουανζού Εβεργκράντε, η οποία έδωσε 8.5 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της.


Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ντόρτμουντ, στην οποία ο Μίκαελ Ζορτς, αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, δήλωσε το εξής: "Ο Λούκας Μπάριος έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τη Ντόρτμουντ και έχει πετύχει 39 τέρματα σε 82 παιχνίδια πρωταθλήματος. Κατανοήσαμε την επιθυμία του Λούκας να πάρει μεταγραφή και να πάει κάπου που θα αγωνίζεται τακτικά".

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος συμφώνησε για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Γκουανζού Εβεργκράντε, είπε: "Ευχαριστώ τους οπαδούς για τη φοβερή υποστήριξή τους αυτά τα τρία χρόνια. Όσα πέρασα στην Ντόρτμουντ δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ".

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Μπάριος αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει την 1 Ιουνίου το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι πλουσιοπάροχο. Πάντως, περαιτέρω λεπτομέρειες για τις απολαβές του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ