2012-05-02 13:44:03
Φωτογραφία για Στίβεν Κινγκ: Φορολογήστε με! Είμαι πλούσιος
Άλλος ένας... πλούσιος ζητάει να πληρώσει στην Αμερική. Ο πασίγνωστος συγγραφέας Στίβεν Κινγκ με τις μεγάλες επιτυχίες του, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Daily Beast» ζητάει να... φορολογηθεί περισσότερο.

Όπως αναφέρει, σε πρόσφατη ομιλία του κατέκρινε το αμερικανικό φορολογικό σύστημα αποκαλύπτοντας ότι οι φόροι που πληρώνει φτάνουν το 28%, την ώρα που θα έπρεπε να πληρώνει γύρω στο 50%.

«Είναι ηθικό καθήκον των πλουσίων Αμερικανών να πληρώσουν περισσότερους φόρους», είπε.

Μόνο που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δέχτηκε τεράστιες επικρίσεις. «Είσαι δυστυχισμένος; Πλήρωσε», του φώναζε το κοινό! «Εάν θέλεις να πληρώσεις περισσότερα, πλήρωσε περισσότερα, μου είπαν. Κουραστήκαμε να ακούμε για αυτό, είπαν. Κρίμα για σας μάγκες, γιατί εγώ δεν κουράστηκα να μιλάω γι'αυτό» γράφει ο Στ.Κινγκ.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει ότι ορισμένοι από τους πλούσιους δωρίζουν μέρος των φοροελαφρύνσεών τους, ενώ ο ίδιος δίνει 4 εκατομμύρια δολάρια «σε βιβλιοθήκες, τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες που χρειάζονται σύγχρονο εξοπλισμό διάσωσης, σχολεία και σε οργανώσεις που στηρίζουν τις Τέχνες».

Ο Στίβεν Κινγκ κλείνει το άρθρο του λέγοντας ότι αποτελεί «πρακτική ανάγκη και ηθική επιταγή» όσοι έχουν λάβει πολλά να υποχρεούνται να πληρώσουν στην ίδια αναλογία. Αλλιώς, τα πρώτα κύματα πραγματικής δυσαρέσκειας που έγιναν ορατά με το κίνημα Occupy θα είναι μόνο η αρχή».
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ