2012-05-02 14:08:02
Φωτογραφία για Μήνυμα Εθελοντισμού σε Όλη την Ελλάδα πέρασαν οι νέοι του «Ώρα για δράση»
Την Κυριακή 29 Απριλίου ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» οργάνωσε Τριπλή Εθελοντική Δράση Καθαρισμού, σε Γλυφάδα και Αργυρούπολη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εθελοντικής Καμπάνιας του Let’s Do It, που φέτος έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΕΔΣΑ.

Ο στόχος της καμπάνιας ήταν να καθαριστεί ολόκληρη η χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα, από κάθε λογής σκουπίδια. Οι νέοι του «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» κατάφεραν επιτυχώς να καθαρίσουν τμήμα του Υμηττού σε Γλυφάδα και Αργυρούπολη και το Παραλιακό Μέτωπο της Γλυφάδας, με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου.

1ο Σημείο Δράσης: Το Ορεινό Τμήμα του Υμηττού στη Γλυφάδα, από το τέρμα της Οδού Γεννηματά έως το Τέρμα της Οδού Ανθέων. Η Δράση θα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μαθητών του 4ου και 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Με ενθουσιασμό και μεγάλη όρεξη, μικροί και μεγάλοι εθελοντές, κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα, να καθαρίσουν τις πρόσφατα αναδασωμένες εκτάσεις του βουνού.


2ο Σημείο Δράσης: Καθαρισμός Βυθού και Παραλίας στη Γλυφάδα, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Σύνδεσμο για την Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών MEDASSET και τη ΜΚΟ Υδροναύτες. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού των ακτών και του βυθού ήταν πολλοί και η προσπάθειά τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία, βοηθώντας τους αυτοδύτες να ανελκύσουν από το βυθό της Γλυφάδας, μεγάλο όγκο σκουπιδιών, πλαστικών και μεταλλικών αντικειμένων, προστατεύοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής. Την υγειονομική κάλυψη της δράσης ανέλαβε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Λιμενικής Αρχής Γλυφάδας.

3ο Σημείο Δράσης: Το Ορεινό Τμήμα του Υμηττού στην Αργυρούπολη, με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και των Εθελοντών Δασοπροστασίας της περιοχής. Στη δράση επίσης, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από το 1ο Λύκειο Ελληνικού. Οι εθελοντές κατάφεραν να απομακρύνουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων από τη δασική έκταση της Αργυρούπολης, γεμίζοντας δύο φορτηγά του Δήμου.

Βουνό και Παραλία ξεχείλισαν από θετική ενέργεια και διάθεση για προσφορά και δράση. Αυτή ήταν η ουσιαστικότερη επιτυχία της καμπάνιας Let’s Do It Greece και ελπίζουμε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» ευχαριστεί όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε και όλους τους εθελοντές που για μια ακόμα φορά έδωσαν δυναμικό παρόν και θύμισαν πως κάθε στιγμή είναι Ώρα για Δράση.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ