2012-05-02 16:36:03
Φωτογραφία για Γιατί δεν θα ψηφίσω κανένα αριστερό κόμμα, εξηγεί αναγνώστης
Για οσους θελουν να ψηφισουν αριστερο κομμα στις επομενες εκλογες.Διαβαστε και σκεφτειτε.

Οι κόκκινοι φασίστες α) Διακηρυξη 1924: "...οφειλει το κκε να οδηγηση τις Ελληνικες μαζες(!!!) στον αγωνα για την υπερασπιση της Σοβιετικης πατριδας"!

β) Ριζοσπαστης 1931: "ζητω η Σοβιετικη Ελλαδα".

γ) Περιοδικο "Κομουνιστικη Επιθεωρηση Νοεμβριος 1933": "...υπερασπιζομαστε με τον καλυτερο τροπο την Σοβιετικη μας πατριδα"!!!

δ)Ν. Ζαχαριαδης(το βιβλιο του η ιστορια του ΚΚΕ,κεφαλαιο 7): Οξω απο την Μεγαλη Ιδεα,εναντια της"!

ε) Επιστολη 415 στελεχων του ΚΚΕ στον Χρουτσωφ, το 1955 στην Τασκενδη:  " ...και θα συντριψουμε τον πατριωτισμο μεσα στην Κ.Ο. μας και θαμαστε πιστοι στον διεθνισμο και στην μανα μας και ΠΡΩΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, την Σοβιετικη Ενωση"!

στ) Φθινοπωρο του 1948, ο Μαρκος Βαφειαδης στην "ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ" ελεγε: "Η στρατολογια των νεων ανταρτων δεν εχει ουτε 10% Ελληνες....η στρατολογια του Δ.Σ.Ε. γινεται κατ' ουσια και εξ ολοκληρου δια της βιας".


ζ) Ν.Ζαχαριαδης Γεναρης 1949 Πεμπτη Ολομελεια ΚΚΕ: "Αν δεν καναμε την Βαρκιζα, η ηττα μας θα ηταν συντριπτικη...Η Βαρκιζα μας εδωσε την δυνατοτητα να ανασυνταχθουμε και να προχωρησουμε προς το καινουργιο ξεσηκωμα".

η) Οι διαταγες 206/9-5-43 και 4.372/30-5-43 εντολη του κομιτατου των Βουλγαρων στην Περλεπε προς τα παραρτηματα τους στην Καστορια: "Να ενταθει η διωξη των Ελληνων πατριωτων και να αποφευγετε καθε συγκρουση με τους ανταρτες του Ε.Α.Μ. Ε.Λ.Α.Σ. Αν συλλαμβανονται Βουλγαροι παρα των ανταρτων του Ε.Λ.Α.Σ. εχει προβλεφθει να μην θιγονται".

θ) 13-1-44 Υπογραφη συμφωνιας απο το 5ο συνταγμα του Ε.Λ.Α.Σ. και της αλβανικης "τσετας": "Συμφωνια για την παροχη βοηθειας απο τους αλβανους στον Ε.Λ.Α.Σ. στον αγωνα εναντιον του Ε.Δ.Ε.Σ. (Ζερβας)"!!

ι) 30-3-44 Χωριον Κολινες Κυνουριας: "Συμφωνια μεταξυ Ε..Λ.Α.Σ. και Γερμανων, οπου ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβανει την υποχρεωση να μην χτυπησει τους Γερμανους κατα την αποχωρηση τους απο την Ελλαδα"!!!

ια) Συμφωνο μεταξυ Ε.Λ.Α.Σ. και Γεμανων (31.756 Μοναδα Στρατιας Αιγαιου),στο χωριο Λιβαδι Μακεδονιας την 1-9-44:

" Ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβανει την υποχρεωση να μην εμποδισει την αποχωρηση του γερμανικου στρατου απο την Ελλαδα,οι δε Γερμανοι σε ανταλλαγμα παραχωρουν στον Ε.Λ.Α.Σ. βαρυ οπλισμο και αλλο πολεμικο υλικο και ετσι ο Ε.Λ.Α.Σ. θα μπορουσε να εξουδετερωση αλλες ομαδες που επετιθεντο εναντιον των Γερμανων"!! Εκ μερους του Ε.Λ.Α.Σ υπεγραψε ο Καπεταν-Κιτσος".

ιβ) Συμφωνο Μελισσοχωριου Θεσσαλονικης την 20-9-44 μεταξυ ΚΚΕ και του Βουλγαρικου στρατου κατοχης: "Ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβανει την υποχρεωση των βουλγαρικων στρατευματων μεχρι τα συνορα, αρκει ολος ο οπλισμος τους να περιελθει στον Ε.Λ.Α.Σ.".

ιγ) 6-10-44 Συμφωνια μεταξυ Ε.Λ.Α.Σ. (Ε.Ματσουκας) και ΚΚ Βουλγαριας (Σ.Γκανοφσκι): "Καθοριζεται η στενη συνεργασια Ε.Λ.Α.Σ. και βουλγαρικων στρατευματων στα υπο των βουλγαρων κατεχομενα εδαφη".

ιδ) Φεβρουαριος '48 Συνεδριο του ΚΚΕ στην Κρυσταλλοπηγη Καστοριας: "Επικυρωση αποφασεως της προσωπικης κυβερνησης του Μαρκου Βαφειαδη για την εναρξη του παιδομαζωματος.Εισηγητης του παιδομαζωματος ηταν η γιουγκοσλαβα υπουργος δημοσιας εκπαιδευσεως Μιτρα Μιτροβιτς Τζιλας της Δημοκρατιας των Σκοπιων".

ιε) Αποτελεσματα του παιδομαζωματος:

.... Στερεα Ελλαδα:420

.... Θεσσαλια:1.159

.... Ηπειρος:3.355

....Δυτ. Μακεδονια:13.048

.... Κεντρ. Μακεδονια:5.483

.... Ανατ. Μακεδονια:748

.... Θρακη: 3.797

συνολο 28.010 παιδακια κατω των 14 ετων

+ Νεκροι: 286.833 (στρατιωτικοι και πολιτες)

Τραυματιες: 138.600 (στρατιωτικοι και πολιτες)

Συμμοριοπληκτοι: 800.000 (προσφυγες-αστεγοι)

Ομηροι: 7.200 (εκ των οποιων το 1/3 πεθανε απο βασανηστηρια και κακουχιες)

Απαχθεντες 14-20 ετων: 5.000 νεοι και νεες

Απαχθεντες ενηλικες: 15.000 ανδρες και γυναικες. 

Καταστροφες, πυρπολησεις, λεηλασιες κλπ

7.960 πολεις,κωμοπολεις και χωρια

26.264 οικιες

139 σχολεια

56 εκκλησιες

85 αστυνομικα τμηματα

439 σιδηροδρομικες γεφυρες

476 οδικες γεφυρες

863 γεωργικες γεφυρες

15.139 αγροτικες εγκαταστασεις

7.500 τονοι πτηνοτροφικων προιοντων

13.700 χιλιομετρα δημοσιων οδων

110.000 οικιες με σοβαρες ζημιες

150.000 διαρπαγεντα αιγοπροβατα,βοοειδη,αλογα

σε χρημα η ζημια ανερχεται σε 3.685.800.000.000 (τρια τρις,εξακοσια ογδοντα πεντε δις, οκτακοσια εκατομμυρια δραχμες) ή 380.000.000 δολλαρια του 1950.

ιστ) Γνωματευση του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ στις 23 Μαιου 1947: "Ο πολεμος του Ελληνικου Στρατου και των ξενοκινητων ανταρτοκομουνιστων χαρακτηριστικε ως "Bandits war", δηλαδη ληστρικος πολεμος,συμμοριτοπολεμος".

Αποφαση 427/1947 του ΟΗΕ: Ο πολεμος δεν θεωρειτε εμφυλιος διοτι μια εκ των αντιμαχωμενων παραταξεων (οι κουμουνιστες) συνυπογραψαν και συνθηκολογησαν με ομορα και ομοφρωνα κρατη οτι σε περιπτωση νικης των θα προσαρτηθουν κομματια της ελλαδος στις χωρες αυτες!!!

ιζ) "Το ΚΚΕ εξεδωσε εκπαιδευτικες οδηγιες για τα θυματα του παιδομαζωματος σε μια προσπαθεια αλλοιωσεως της εθνικης συνειδησεως των ελληνοπαιδων. Οι υπογραψαντες και φεροντες το στιγμα του εθνικου προδοτη ηταν:Πετρος Κοκκαλης- ναι ναι ο πατερας του γνωστου-, Ελλη Αλεξιου και Γ.Αθανασιαδης: Τα παιδια μας πρεπει να τρεφουν ξεχωριστη αγαπη προς τους λαους της Σοβιετικης Ενωσης, που κρατανε πρωτο και καθοδηγητικο ρολο στους αγωνες για την λευτερια.

ιη) Εφημεριδα "Αγωνιστης", Τσεχοσλοβακιας,31/8/1962:

"Πρεπει να γινονται προκηρυξεις διαγωνισμου με πατριωτικα περιεχομενα οπως: Για να αναγνωρισουμε την ιστορια του Σλαβομακεδονικου λαου".

ιθ) Εφημεριδα "Ελευθερια", Πεμπτη 1η Αυγουστου 1963: Δηλωσεις του Μανωλη Γλεζου του υπερπατριωτη για την αυτονομια της Μακεδονιας ευρησκομενος στη Μοσχα.

Εφημεριδα "Αυγη", 13/1/1962 σελις 5: Αναφερει για Σλαβομακεδονικη εθνικη μειονοτητα.

Εφημεριδα "Ριζοσπαστης", 18/11/1929: "Οι Κυπριοι πρεπει να αγωνιστουν κατα των Ενωτικων. Αγωνας λοιπον εναντια στην ενωση.

Ριζοσπάστης 23/3/1931, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Δεν θα πάψουμε την πάλη μας για την ανεξαρτησία του Μακεδονικού λαού»

«Ο Μακεδονικός λαός θα αποχτήσει πραγματικά το δικαίωμα της ανεξαρτησίας του μόνο μέσα σε μια Βαλκανική Ομοσπονδία των εργατοαγροτικών Ομοσπονδιών»

Ριζοσπάστης 5/3/1932, σελίδα 4

Τι σημαίνει άραγε;

«Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία και Θράκη) που τις καταπιέζει και τις υποβάλλει σε μια αποικιακή εκμετάλλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις εθνικές μειονότητες (Εβραίοι). Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για τη Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό Κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση. Το Κόμμα και μαζί του ολόκληρο το προλεταριάτο της Ελλάδος πρέπει να διεξαγάγουν μια συνεχή πάλη ενάντια στο ματωμένο καθεστώς»

Ριζοσπάστης 28/4/1932, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Η εβραϊκή φτωχολογιά, οι καταπιεζόμενες εθνότητες της Μακεδονίας και της Θράκης που στενάζουν κάτω από το ζυγό σας, το βούρδουλα του χωροφύλακα και την απειλή της εξόντωσης, οι καταπιεζόμενες εθνότητες που υφίστανται μεσαιωνικά μαρτύρια για τον βίαιο εξελληνισμό τους, ξέρουν ότι εκείνοι που τους υπερασπίζονται, εκείνοι που στη σημαία τους έχουν αναγράψει την πάλη κατά της καταπίεσης και εξόντωσής τους, για την πλήρη αυτοδιάθεσή τους μέχρι χωρισμού από την καπιταλιστική Ελλάδα, για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία Και Θράκη, είναι μόνο οι Κομμουνιστές»

Ριζοσπάστης 3/8/1932, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Γι’ αυτό πέφτει καθήκον στους Έλληνες εργάτες να υποστηρίζουν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, να παλέψουν ενάντια στην εθνική, οικονομική και πολιτική καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το ελληνικό κράτος, για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη»

Ριζοσπάστης 12/1/1933, σελίδα 1

Τι σημαίνει άραγε;

«Υπερασπισθείτε τον καταπιεζόμενο λαό των εθνικών μειονοτήτων. Παλέψτε μαζί του για το δικαίωμα να καθορίζουν μόνοι των την τύχη τους. Για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Οι Εβραίοι, οι Μακεδόνες, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι της χώρας μας είναι αδέρφια μας στην εκμετάλλευση και καταπίεση, κοινό έχουμε μαζί τους τον εχθρό, τους Έλληνες καπιταλιστές, κοινό πρέπει να είναι το μέτωπό μας μαζί τους»

Ριζοσπάστης 23/5/1934, σελίδα 2

Τι σημαίνει άραγε;

«Στο Ζύρνοβο, στα χωριά της Φλώρινας, στο Κάλινικ, στη Βυσοτσάνη, σε όλα τα μακεδονικά χωριά της Καστοριάς, δεν λησμονούν οι Μακεδόνες τα μαρτύριά τους από τους καπεταναίους, τους τριεψιλίτες και Παυλομελίτες»

Ο Ριζοσπάστης είναι το επίσημο όργανο του ΚΚΕ. Δεν μπορεί να υπερβάλλει. Ξέρει τι λέει… Το θέμα είναι ότι εμείς δεν ξέραμε.

Γιαυτο οποιος θελει να ψηφισει αριστερο κομμα απο αντιδραση στις εκλογες και αισθανεται εστω και μια ρανιδα του αιματος του περηφανη ελληνικη ας το ξανασκεφτει!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ