2012-05-02 16:50:13
Φωτογραφία για Γαϊδούρια όσοι πήγαν θέτοντας σε κίνδυνο την οικογένειά τους
Εξαιρετικά εκνευρισμένος με όσους συνευρέθηκαν ερωτικά χωρίς προφυλάξεις με τις ιερόδουλες φορείς του AIDS, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μίλησε για γαϊδουριά και βαρύτατες ευθύνες. Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα της θανατηφόρου νόσου, επιτέθηκε και σε όσους άνδρες πήγαν στους οίκους ανοχής και σήμερα έχουν αγωνία για την υγεία τους.

«Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στο μεταξύ σώθηκαν οι τρεις νέοι που ήρθαν σε επαφή τα τελευταία 24ωρα με την 22χρονη Ρωσίδα φορέα της νόσου, καθώς τους χορηγήθηκε αντιρετροική αγωγή.

Βέλη εναντίον του υπουργείου Υγείας απο το ΙΣΑ:

Τη δραματική και ραγδαία αύξηση του ιού του Aids στη χώρα μας επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και μιλά για μέτρα προστασίας του πληθυσμού που δεν ελήφθησαν από το υπουργείο Υγείας.


Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση, η πτώση της εμβολιαστικής κάλυψης για πολλά λοιμώδη και η διηπειρωτική μετακίνηση μεγάλων ομάδων πληθυσμών με άσχημες υγειονομικές συνθήκες, αύξησε ανεξέλεγκτα τη μετάδοση πολλών λοιμωδών νοσημάτων και προσθέτει πως “στην Ελλάδα, διαστάσεις πανδημικής απειλής έλαβε τον τελευταίο καιρό η μετάδοση του AIDS.

Ειδικότερα, ενώ το 2002 ο αριθμός των δηλωθέντων περιστατικών HIV λοίμωξης ήταν 3,6 ανά 100.000 πληθυσμού, το 2008 ο αντίστοιχος αριθμός έφθασε τις 5,8 περιπτώσεις, ενώ το 2011 καταγράφεται μία εντυπωσιακή άνοδος με 7,1 περιστατικά HIV λοίμωξης ανά 100.000 πληθυσμού. Το 2011, σε σχέση με το 2010, η αύξηση ξεπέρασε το 50%.”
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ