2012-05-02 18:27:09
Φωτογραφία για Μετά τις εκλογές τα πράγματα σκουραίνουν ακόμη περισσότερο
Μπροστά σε νέα δυσχερέστερα οικονομικά δεδομένα, πιθανόν μη αναστρέψιμα, θα βρεθεί, όπως δείχνει η πορεία των οικονομικών δεικτών της χώρας, η όποια... κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς και την προεκλογική δραστηριότητα, επισημαίνουν πως μετά τις εκλογές τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα εις ό,τι αφορά στην Ελληνική οικονομία και σημειώνουν ότι όλα όσα λέγονται από τους πολιτικούς αρχηγούς για επανάληψη των εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, χαρακτηρίζουν ηγέτες που δεν έχουν επίγνωση της πραγματικής κατάστασης, ή ηγέτες που προεκλογικά δεν λένε την αλήθεια στο λαό.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται για την επομένη των εκλογών αναφέρονται όχι μόνο σε κατάρρευση επιχειρήσεων της αγοράς, αλλά σε κατάρρευση ολόκληρων πυλώνων της ελληνικής οικονομίας!

Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για τον πυλώνα της ενέργειας και τη ΔΕΗ, για την οποία σημειώνουν ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί στο χείλος της χρεοκοπίας, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων τα οποία δεν έχουν καλυφθεί, αφού τίποτε δεν έγινε από τους κυβερνώντες αναφορικά με τα μέτρα που υποτίθεται θα έπρεπε να έχουν λάβει, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί στους ευρωπαίους εταίρους.


Αλλά η ΔΕΗ και γενικότερα ο ενεργειακός τομέας δεν είναι ο μόνος που «θα κλονιστεί εκ θεμελίων» όπως λένε οι προβλέψεις των ανθρώπων της οικονομίας. Την ίδια τύχη θα έχουν κι άλλοι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους η χώρα στήριζε τις ελπίδες της για ανάκαμψη, ακόμη και αυτός ο ίδιος ο τραπεζικός πυλώνας.

Όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και του ΛΑΟΣ (όσο αυτό παρέμενε στο σχήμα υπό τον κ. Παπαδήμο) ολιγώρησε στην εφαρμογή μέτρων – τομών που θα διέσωζαν τους οικονομικούς πυλώνες της και θα άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι πλέον απαισιόδοξοι τολμούν να προβλέψουν ότι η πτώχευση δεν θα είναι μακριά, αν αμέσως μετά τις κάλπες της 6ης Μαΐου τα πολιτικά κόμματα κωφεύσουν και δεν προχωρήσουν αμέσως σε σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από κρίση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ