2012-05-02 18:47:16
Φωτογραφία για Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στις Σκουριές
Χιλιάδες πολίτες από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη, έκαναν χθες Πρωτομαγιά στις Σκουριές. Αναμενόμενα χαμηλότερος ο μέσος όρος ηλικίας... σε σχέση με την 25η Μαρτίου, λιγότεροι ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, δεδομένου ότι η πιθανότητα της σύγκρουσης υπήρχε μέχρι την τελευταία στιγμή, στην περίπτωση που η Αστυνομία επιχειρούσε ξανά να εμποδίσει την πρόσβαση στις Σκουριές. Αλλά και πολύ “νέο αίμα” στον αγώνα, ειδικά από τα χωριά κάτω από την Ιερισσό – Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή.

Αναμενόμενη επίσης, πολυάριθμη αλλά διακριτική τελικά, η παρουσία της Αστυνομίας. Καθολική η απουσία της εταιρείας και των σεκιουριτάδων της. Γελοιότητα του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Πέτρου Στρατουδάκη τα διακόσια μέτρα συρματοπλέγματος “πολυτελείας” αριστερά και δεξιά του δημόσιου δασικού δρόμου, για την “προστασία” δυο σκουριασμένων κοντέινερς και μιας παράγκας.


Το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονής Πρωτομαγιάς, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επίβλεψε προσωπικά το ξήλωμα από τις μπάρες και τις ηλεκτρονικές συσκευές συναγερμού και ανίχνευσης διέλευσης που είχε τοποθετήσει η εταιρεία πάνω στα δέντρα. Οι μπάρες που ξηλώθηκαν είχαν πάνω επικολλημένο το αστείο έγγραφο του Δασάρχη Αρναίας που ανέθετε στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ …την ευθύνη της κυκλοφορίας στους δημόσιους δασικούς δρόμους, το οποίο προφανώς δεν ισχύει πλέον.

Όλοι οι δασικοί δρόμοι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Η μοναδική ΝΟΜΙΜΗ ιδιοκτησία της εταιρείας στο βουνό είναι τα περίπου 300 στρέμματα που είχαν πουλήσει οι Μεγαλοπαναγιώτες στην TVX και μεταβίβασε/χάρισε ο Πάχτας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Το μοναδικό έργο που μπορεί ΝΟΜΙΜΑ να πραγματοποιήσει η εταιρεία στις Σκουριές είναι η “βελτίωση και ασφαλτόστρωση της δημόσιας δασικής οδού Χοντρό Δέντρο- Σκουριές- Γαλατσάνος” και μια ράμπα μήκους 500 μέτρων!

Από τις 20 Μαρτίου στις Σκουριές “εργάζονται” – κατά την Εταιρεία – οι 250 υπάλληλοι που προσλήφθηκαν το τελευταίο διάστημα. Το έργο που πραγματοποίησαν, όπως διαπίστωσαν οι χιλιάδες που ανέβηκαν χθες στις Σκουριές, ήταν η εξάσκηση στη μπιρίμπα και άλλα ευγενή παίγνια με συνοδεία οινοποσίας και σάντουιτς, προσφορά της εταιρείας.

Από σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής και κάθε πολίτης, θα μπορούν να απολαμβάνουν ελεύθερα το βουνό. Όποιος επιχειρήσει να τους εμποδίσει θα παραβιάσει κατάφωρα τους νόμους και το Σύνταγμα. Και αν η Πολιτεία και η Αστυνομία δεν μεριμνήσουν για την τήρησή τους, θα τα επιβάλλουν οι πολίτες κατά το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Η επόμενη μάχη θα δοθεί την Κυριακή στις κάλπες.

antigoldgreece.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ