2012-05-02 20:07:06
Φωτογραφία για Χωρίς ρευστό η αγορά
Ακόμη και επιχειρήσεις που είναι «με τη βούλα» φερέγγυες, από την αρχή του έτους θεωρούν μάταιο κόπο να... ζητήσουν δάνεια από τράπεζες! Μια αγορά «στεγνή», δίχως ρευστό, σκιαγραφούν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ρυθμός ετήσιας χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον περασμένο Μάρτιο έπεσε στο -4%, από -0,4% του αντίστοιχου μήνα του 2011. Σε απόλυτα μεγέθη, η καθαρή ροή χρηματοδότησης ήταν το φετινό Μάρτιο αρνητική κατά 1,36 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι του «μείον 722 εκατομμυρίων ευρώ» τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ειδικά ως προς τα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών, τα υπόλοιπα κάμφθηκαν στα 77,6 δισ. ευρώ, από 79,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο 2011, ο δε ρυθμός πιστωτικής επέκτασης υποχώρησε στο -3,4%, έναντι του -1,3%» τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Σημαντικότερη υποχώρηση παρατηρείται στα καταναλωτικά δάνεια: Ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης κινήθηκε στο -6,8% και τα υπόλοιπα στα 32 δισ. ευρώ. Πρόκειται δε για την κατηγορία που χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες επισφάλειες.

Ως προς τα επιχειρηματικά δάνεια, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης κινήθηκε στο -3,3%, έναντι του θετικού 1,1% πέρυσι τον Μάρτιο. Η καθαρή ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 979 εκατομμύρια ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ