2012-05-02 22:39:23
Φωτογραφία για ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Σχεδόν τρεις μήνες πριν από την έναρξη ...των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι κάτοικοι της πόλης προσέρχονται την Πέμπτη στις κάλπες για την εκλογή νέου δημάρχου· ταυτόχρονα διεξάγονται και τοπικές εκλογές σε όλη τη χώρα, μία ενδιαφέρουσα δοκιμασία για την συγκυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελεύθερων που μετρά ήδη δύο χρόνια.

Ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας, Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πιθανότερος νικητής με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν διαφορά 12 μονάδων από τον Κεν Λίβινγκστον που κατεβαίνει με τους Εργατικούς.

Αν ο Τζόνσον καταφέρει να κερδίσει μία νέα θητεία (αρκετά πιθανό όπως φαίνεται), η νίκη θα ενισχύσει τη θέση του δημάρχου στην πολιτική σκηνή της χώρας αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος καθώς θα προβάλλει σαν ο επόμενος αρχηγός των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον δεν παρέλειψε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του να θέσει και ζητήματα όπως η μείωση των φόρων και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ (ζητά να αποχωρήσει η Βρετανία).

Σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, οι Τόρις αναμένεται να χάσουν περί τους 180 δήμους, τιμωρώντας με τον τρόπο αυτό την κυβέρνηση για τις περικοπές που έχει εξαγγείλει και εφαρμόσει ως ένα βαθμό.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ