2012-05-02 23:46:19
Φωτογραφία για Η Εθνική τράπεζα εκδικείται και εκφοβίζει τους υπερχρεωμένους πελάτες της!
Σε ανάρτησή μας από τις 25 Απριλίου  καταγγείλαμε  την Εθνική Τραπεζα και  την αποφασή της να μπλοκάρει τις χρεωστικές (δεν μιλάμε για πιστωτικές ) κάρτες ανάληψης χρημάτων από τα  ΑΤΜ χρεωμένων πελατών της,    αναγκάζοντας έτσι χιλιάδες άτομα να αφήσουν τις δουλειές τους και να οδηγηθούν  στα γκισε των υποκαταστημάτων της για να πάρουν τους μισθούς τους. 

Σήμερα μετά από μια βδομάδα με χαρά διαβάσαμε επιτέλους  την πρώτη αντίδραση κάποιου φορέα και συγκεκριμένα  της ΕΚΠΟΙΖΩ σε βάρος της αυθαιρεσίας της συγκεκριμένης τράπεζας, η οποία ΕΚΠΟΙΖΩ έστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας: «Τις τελευταίες ημέρες η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες από καταναλωτές που διατηρούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμό μισθοδοσίας και ταυτόχρονα είναι οφειλέτες καταναλωτικών δανείων ή πιστωτικών καρτών. Η Εθνική Τράπεζα ακύρωσε ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ τις χρεωστικές κάρτες των υπερχρεωμένων πελατών της, αφαιρώντας τους το δικαίωμα ανάληψης χρημάτων από το λογαριασμό μισθοδοσίας τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τόσο η ακύρωση καθεαυτή όσο και το γεγονός ότι έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση αποτελούν ένα αυθαίρετο, καταχρηστικό και αντικοινωνικό μέτρο της τράπεζας και παραπέμπουν σε πρακτικές εκδίκησης.


Ο οφειλέτης που έχει υπαχθεί στον ν.3869/2010 και ο οποίος διατηρεί τον λογαριασμό μισθοδοσίας του στην Εθνική Τράπεζα, έχει στο εξής την μοναδική επιλογή να κάνει ανάληψη των χρημάτων της μισθοδοσίας ή της σύνταξής του μόνο από κατάστημα της τράπεζας σε ημέρες και ώρες που αυτό είναι ανοιχτό. Με την τακτική αυτή, οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές σε επείγουσες περιπτώσεις δεν θα είναι σε θέση να αναλάβουν μέσω των ΑΤΜ μέρος ή όλο το ποσό του μισθού ή της σύνταξής τους και θα είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται τα ταμεία των υποκαταστημάτων.

Η Εθνική έχει παράλληλα προβεί σε μαζική αποστολή επιστολής προς όσους πελάτες της έχουν αποστείλει αίτημα εξωδικαστικού συμβιβασμού βάσει του Ν.3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών τους. Με την εν λόγω επιστολή, τους ενημερώνει ότι τα στοιχεία τους έχουν σταλεί στον Τειρεσία, έχει διακοπεί κάθε μορφή πίστωσης προς αυτούς από την τράπεζα, τους απειλεί ότι θα λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο για την διασφάλιση των συμφερόντων της και τους καλεί να απευθυνθούν σε κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες.

Εγείρονται ερωτήματα και υποψίες για τον απώτερο σκοπό της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος ενδεχομένως να είναι η αθρόα προσέλευση των πελατών στα καταστήματα προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, υπό καθεστώς σχεδόν τρομοκρατίας, με όρους που θα επιβάλει η τράπεζα.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις στο παραπάνω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, για τις παντελώς παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές που μετέρχεται.

Αθήνα, 2 Μαΐου 2012»
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ