2012-05-03 01:16:41
Φωτογραφία για Συμβουλές για εύκολο παρκάρισμα
Οδηγίες για νέους οδηγούς

Για τους περισσότερους η οδήγηση είναι τυποποιημένη. Για τους νέους οδηγούς όμως, κάποια πράγματα δεν είναι τόσο απλά, γι’ αυτό πρέπει να τους δίνουμε χρόνο και χώρο Μην ξεχνάμε, ότι και εμείς έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Ας δούμε λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος οδηγός, σε κάτι που στην αρχή του φαίνεται βουνό… το παρκάρισμα.

Τις περισσότερες φορές η αιτία που προκαλεί άγχος στους νέους οδηγούς είναι το κορνάρισμα των υπολοίπων οδηγών που περιμένουν, μιας και ο νέος οδηγός δεν παρκάρει σε ελάχιστο χρόνο. Βέβαια, αυτή η κίνηση είναι εντελώς λανθασμένη από τους υπόλοιπους οδηγούς, όταν ο νέος οδηγός έχει την ανάλογη ένδειξη τοποθετημένο στο πίσω παρμπρίζ.

Η διαδικασία παρκαρίσματος

1.Πρέπει να σταματήσετε παράλληλα με το όχημα που βρίσκεται σταθμευμένο μπροστά από τη θέση που έχετε εντοπίσει.

2.Κάνετε όπισθεν στρίβοντας το τιμόνι προς την κατεύθυνση της θέσης, μέχρι περίπου το σημείο όπου θα βλέπετε στο κέντρο του δικού σας πίσω παρμπρίζ ευθεία την εσωτερική κολόνα του πίσω παρκαρισμένου. Στη συνέχεια στρέφετε το τιμόνι από την άλλη πλευρά, μέχρι το αυτοκίνητο να έρθει στην επιθυμητή θέση.


3.Τέλος, αν χρειαστεί, κάνετε λίγο μπροστά, ώστε να έχετε ίσες αποστάσεις μεταξύ του εμπρός και του πίσω αυτοκινήτου.

Σωστή θέση οδήγησης

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ένας οδηγός όταν κάθεται στο τιμόνι, είναι να διαμορφώνει τη θέση οδήγησης του αυτοκινήτου. Η θέση θα πρέπει να είναι άνετη γι αυτόν, χωρίς όμως να σημαίνει ότι πρέπει να οδηγεί ξαπλωμένος. Αυτό λοιπόν που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι καθώς πιάνουμε το τιμόνι, το εσωτερικό του αγκώνα του χεριού μας θα πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία. Επίσης, πάνω από όλα πρέπει να έχει ο οδηγός την απαραίτητη ορατότητα, αλλά και προβλεπόμενη απόσταση από το τιμόνι. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκεται υπερβολικά κοντά στο τιμόνι, διότι σε περίπτωση σύγκρουσης, ο αερόσακος θα τον τραυματίσει στο θώρακα ή και στο πρόσωπο.

Πηγή: Autotriti.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ