2012-05-03 01:10:36
Φωτογραφία για Oι Iταλοί Δημοκράτες ελπίζουν σε νίκη Ολάντ
«Παρακολουθούμε από κοντά, με μεγάλη συμμετοχή και πόνο ψυχής τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Η κατάσταση θα μπορούσε να διορθωθεί με διαφορετικό τρόπο, αν θεωρούσαμε... ότι προέχει, πάντα, η κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Με την οδό που επελέγη τελικώς, ζημιώθηκαν όλοι», δήλωσε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Μπερσάνι εκτίμησε ότι «μια νίκη του [υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος] Φρανσουά Ολάντ μπορεί να ξανανοίξει τη συζήτηση στην Ευρώπη σχετικά με την στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση Μόντι θα καταφέρει σίγουρα να αξιοποιήσει μια τέτοια ευκαιρία, χάρη και στις επαφές της με την Άνγκελα Μέρκελ».

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος μαζί με το μπερλουσκονικό Κόμμα της Ελευθερίας και το κεντρώο κόμμα Χριστιανοδημοκρατική Δύναμη (Udc) υποστηρίζει την κυβέρνηση Μόντι, αποσαφήνισε επίσης ότι «η Ιταλία θα επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά το κόμμα του θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές και να ενταχθούν πρόσθετες πτυχές, για να μπορέσει να είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο».


Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τέλος, τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης των ευρωομολόγων και των λεγόμενων «,project bond» (ευρωομολόγων ανάπτυξης) ενώ υπογράμμισε ότι «το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν ουσιαστικές επενδύσεις για την ανάπτυξη, αφιερώνοντας, στο θέμα αυτό, την Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ