2012-05-03 02:00:34
Φωτογραφία για Πρώτο βραβείο ασφάλειας για το υβριδικό Lexus CT 200h
Η Lexus ανακοίνωσε ότι το υβριδικό μοντέλο CT 200h κέρδισε το «βραβείο Grand Prix» σημειώνοντας τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας από όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το Ιαπωνικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων - Japan New Car Assessment Program (JNCAP).

Το CT 200h κέρδισε πέντε αστέρια στο JNCAP και είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο απονέμεται το Grand Prix, σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης της συνολικής αυτοκινητιστικής ασφάλειας που εφαρμόστηκε το 2011.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης ενσωματώνει σε μία δομή τους «δείκτες» προστασίας επιβατών και πεζών στις συγκρούσεις, παρέχοντας συνολική αποτίμηση της ασφάλειας ενός αυτοκινήτου την οποία βαθμολογεί με ένα έως πέντε αστέρια.

Το CT 200h αρίστευσε διεκδικώντας πέντε αστέρια για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, που προσφέρει σε επιβάτες και πεζούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η ασφάλεια των επιβατών βασίζεται σε χαρακτηριστικά όπως πολύ άκαμπτη καμπίνα, αμάξωμα που απορροφά τις δυνάμεις σύγκρουσης, καθίσματα Whiplash Injury Lessening (WIL) και οι οκτώ αερόσακοι, ενώ στην ασφάλεια των πεζών σημαντικό ρόλο παίζει η προηγμένη δομή του αμαξώματος που βοηθά επίσης στην προστασία τους από τραυματισμούς, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην Ευρώπη, το CT 200h βαθμολογήθηκε επίσης με πέντε αστέρια στον θεσμό Euro NCAP το 2011, συγκεντρώνοντας συνολικό σκορ 83/100. Αυτό το σκορ είναι πολύ μεγαλύτερο από το ελάχιστο που απαιτεί μία αξιολόγηση πέντε αστέρων και κατατάσσει το CT 200h ανάμεσα στα ασφαλέστερα premium compact μοντέλα.

Από το 1995, το Υπουργείο Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών & Τουρισμού (MLIT) και η Εθνική Υπηρεσία για την Αυτοκινητιστική Ασφάλεια & Υποστήριξη των Θυμάτων δημοσιεύουν πληροφορίες με πηγή το JNCAP σχετικά με την αυτοκινητιστική ασφάλεια για να προωθήσουν τη χρήση ασφαλών οχημάτων.

Ανάμεσα στις πληροφορίες είναι και τα αποτελέσματα από αναφορές ασφάλειας για οχήματα της αγοράς βασισμένες σε δοκιμές αξιολόγησης της ασφάλειας στις συγκρούσεις, προστασίας κεφαλής και κάτω άκρων των πεζών και αποτελεσματικότητας φρεναρίσματος.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ