2012-05-03 02:40:03
Φωτογραφία για Συνεχίζουν οι Γερμανοί τις απεργίες ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις
Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει για... χθες το πρωί το ισχυρό εργατικό συνδικάτο του μεταλλουργικού τομέα IG Metall, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Νέες στάσεις εργασίες είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και το βράδυ, όπως επισημαίνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά, από το Σαββατοκύριακο οπότε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, το IG Metall έχει καταμετρήσει 36.000 συμμετέχοντες.

Οι σημερινές στάσεις εργασίες επηρέασαν μεγάλες εταιρείες σε όλη τη χώρα, όπως η Bosch, η Mercedes, η Volkswagen και MAN.

Το IG Metall και οι εργοδότες βρίσκονται στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στον μεταλλουργικό τομέα, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γερμανία.

Το συνδικάτο απέρριψε στα μέσα του μήνα την πρόταση των εργοδοτών για αυξήσεις 3% σε περίοδο 14 μηνών και αντιπροτείνει αυξήσεις 6,5%.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται ταυτόχρονα σε πολλά κρατίδια και αποτελούν μία κρίσιμη δοκιμή και για πολλούς άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο Τύπου ΠΕΣΠΟ3Τ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο Τύπου ΠΕΣΠΟ3Τ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ