2012-05-03 03:39:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μας ζητάνε να τους ξαναψηφίσουμε
Με λένε Ορφέα, είμαι 25 χρονών και είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ.

Στα 25 μου αυτά χρόνια απέκτησα αυτά τα 3 πτυχία εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και αφού εργάστηκα για 6 μήνες ανασφάλιστος σε ένα αντικείμενο που δεν είχε καμία σχέση με τίποτα από αυτά τα 3 πτυχία είμαι πλέον άνεργος. Στις περισσότερες από 60 αγγελίες που έχω στείλει το βιογραφικό μου δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μου απαντήσουν (εκτός από 3-5 φορές).

Όντας στο στρατό σκεφτόμουν κάθε βράδυ το πόσες μέρες μου μένουν ώστε να πάρω ΚΑΙ αυτό το χαρτί (της εκπλήρωσης) και να μπω στην Ελληνική κοινωνία και να προσφέρω επιτέλους όντας εργαζόμενος και ενεργός πολίτης. Παρατηρώντας την αντιμετώπιση της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο πρόσωπό και στις ικανότητές μου, όχι εμένα αλλά και τόσων άλλων συνομήλικων παιδιών, σιγά – σιγά αρχίζω να νοιώθω άχρηστος. Δεν θέλω να επικεντρώσω την προσοχή στο άτομό μου, αντιθέτως υπάρχουν και παιδιά με περισσότερες και ανώτερες σπουδές στην ηλικία μου από τις δικές μου τα οποία έχουν την ίδια μοίρα.


Άκουσα πρόσφατα σε μία συνέντευξη τον κύριο Σαμαρά να δηλώνει πως θεωρεί αδιανόητο και τον πληγώνει βαθύτατα το γεγονός τα ανεπτυγμένα, μορφωμένα και καλλιεργημένα μυαλά να φεύγουν από τη χώρα του Είχα επιλέξει το δρόμο να μείνω στην ΧΩΡΑ ΜΟΥ, στην Ελλάδα χωρίς να βάλω βίσμα για να βρω δουλειά αλλά αυτό που μου «απάντησε» η ΧΩΡΑ ΜΟΥ είναι να με βάλει να παρατηρώ τους περισσότερους γνωστούς και φίλους να έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του εργαζόμενου με βίσμα έχοντας φυσικά μισθούς φτώχειας. Από την άλλη γνωστοί και φίλοι που επέλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας έχουν ήδη καταλήξει να εργάζονται στο εξωτερικό με μισθούς που τους επιτρέπουν να στέλνουν στους γονείς τους λεφτά βοηθείας.

Είχα επιλέξει να προσπαθήσω στη «ΧΩΡΑ ΜΟΥ». Έχω επιλέξει όμως και να βρώ εργασία αξιπρεπώς. Κατάλαβα ότι αυτά τα δύο στη χώρα αυτή δεν είναι λογικό να συμπίπτουν εκτός της περίπτωσης να δουλεύεις κάπου 8 με 10 ώρες άμισθος. Αξίζει να μπω στον κόπο να ρωτήσω αν είναι υπεύθυνοι αυτοί που ασχολούνται με θέματα αξιοκρατίας, οι οποίοι φυσικά έχουν επιλεχθεί από τα κόμματα των τελευταίων 30 χρόνων τα οποία ψηφίζονται από τους πολίτες που θέτουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους απλά για μία υγειή, αξιοπρεπή και ήσυχη ζωή ;

Σε 2 εβδομάδες ήδη θα έχω κάνει αίτηση για να συνεχίσω τη ζωή μου στη Δανία.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ