2012-05-03 04:30:03
Φωτογραφία για Δόθηκε παράταση στα δάνεια πυρόπληκτων
Ικανοποιημένα δηλώνουν τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών της Πελοποννήσου, διότι απέδωσε καρπούς η προσπάθειά τους και υπογράφηκε... η υπουργική απόφαση με την οποία παρέχεται αναστολή της πληρωμής των δανείων και των οφειλών των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ειδικότερα, με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ευβοίας και στην περιοχή της Αιγιαλείας στην Αχαΐα (που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το 2007) και έχουν ρυθμίσει τις έως 25 Αυγούστου του 2007 ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να ζητήσουν την αναστολή καταβολής των οφειλόμενων δόσεων για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Επίσης, παρέχεται η ευχέρεια στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια για κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, να ζητήσουν την αναστολή καταβολής των οφειλόμενων δόσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα.


Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, οι τόκοι, στο ποσοστό που δεν επιδοτούνται, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες, ενώ οι δόσεις των δανείων, των οποίων η καταβολή ανεστάλη, προσαυξάνουν ισόποσα και αποπληρώνονται μαζί με τις τελευταίες δύο εναπομείνασες δόσεις.

Για την υπαγωγή στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης, οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση ως τις 29 Ιουνίου, με την προϋπόθεση οι ήδη ληφθείσες εξασφαλίσεις να παραμένουν σε ισχύ και η εκμετάλλευση ή η επιχείρηση να βρίσκεται σε λειτουργία. Επίσης, είναι απαραίτητη η πιστοποίηση από το οικείο Πρωτοδικείο για την υπαγωγή ή μη στις διατάξεις του Ν.3388/2007, για περιπτώσεις δανείων που έχουν καταγγελθεί. Οι δανειολήπτες της κατηγορίας αυτής, προκειμένου να ενταχθούν στις διατάξεις, θα πρέπει να καταβάλουν τα ποσά των τόκων με τα οποία βαρύνονται.

Τα Επιμελητήρια σημειώνουν πως, σύντομα, αναμένεται συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, προκειμένου να υπάρξει αντίστοιχη ρύθμιση για όσα δάνεια δεν υπάρχει εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία δεν καλύπτονται με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ