2015-03-11 13:42:09
Φωτογραφία για ΣΑΠΕΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Στις 3 το απόγευμα οι συναντήσεις των κλιμακίων στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν πρόκειται να έχει το απόγευμα στο Παρίσι, γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στο Παρίσι, καθώς θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις επαφές που θα έχει αύριο με εμπειρογνώμονες και τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκονται σήμερα επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Ο κ. Ντράγκι έχει προσκληθεί από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο για γεύμα εργασίας, στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Στο γεύμα θα συμμετάσχουν και οι κ.κ. Σαπέν και Μακρόν.

Εν τω μεταξύ, στις 15:00 ώρα Ελλάδος, αρχίζουν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος και θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις επαφές εκτός από το ελληνικό κλιμάκιο θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ESM/EFSM.


«Η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν στοχευμένα στοιχεία», ανέφερε κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κλιμάκια που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα είναι χαμηλόβαθμα και οι επαφές τους θα γίνονται με ομοιόβαθμους τους. «Οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την ελληνική πλευρά», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος θα πλαισιώνεται από την Έλενα Παναρίτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων θα βρεθούν αρχικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ