2012-05-03 07:51:02
Φωτογραφία για Λειτουργεί ξανά το μεγαλύτερο ατμόπλοιο του κόσμου
Το μεγαλύτερο ατμόπλοιο του κόσμου, το American Queen, επέστρεψε στα νερά του Μισισιπή μετά από τέσσερα χρόνια και μια ανακαίνιση που κόστισε έξι εκατομμύρια δολάρια!Το αργοκίνητο πλοίο που χρονολογείται στον 19ο αιώνα ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή την επταήμερη κρουαζιέρα του.

Το «βάφτισε» η πρώην σύζυγος του Elvis Presley, Priscilla, κατά την παράδοση… σπάζοντας ένα μπουκάλι σαμπάνια επάνω στο σκαρί του!

Το American Queen, και τα «αδερφάκια» του Delta Queen και Mississippi Queen, μετέφεραν τους επιβάτες κατά μήκος τουι ποταμού επί πολλές δεκαετίες, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν τα ατμόπλοια αποτελούσαν τα κύρια μέσα μεταφοράς και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Πριν από τέσσερα χρόνια η ιδιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τα δρομολόγια. Το αγόρασε η εταιρεία Great American Steamboat Company έναντι 15,5 εκατ. δολαρίων και ξόδεψε άλλα 6 εκατ. στην ανακαίνισή του.

Βέβαια δεν είναι ότι μπορεί ο καθένας να απολαύσει μια κρουαζιέρα πάνω στα καταστρώματά του καθώς οι τιμές της κρουαζιέρας ξεκινούν από 995 δολάρια το άτομο και φτάνουν τα 8.000 δολάρια για τις πιο πολυτελείς του καμπίνες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ