2012-05-03 08:57:54
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (VIDEO)
Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιατί στις 6 Μαΐου αλλάζουμε πορεία για ανάπτυξη, δικαιοσύνη, ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης για θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, που περνούν κρίσιμες ώρες σε αυτή την κρίση. Ο ένας μετά τον άλλο οι ηγέτες της Ευρώπης μιλούν για ανάπτυξη, μπορούμε να αλλάξουμε το Μνημόνιο που μας έφερε ως εδώ, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη.

Παράλληλα, έκανε γνωστή την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας, να προχωρήσει ως κυβέρνηση σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τα περί επανελέγχου του «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974, καθώς και τη δέσμευση για αποκατάσταση των επιδομάτων στους πολυτέκνους, των χαμηλών συντάξεων.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ
. «Το λέμε καθαρά: δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα. Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κι εμείς είμαστε ο μεγάλος τους φόβος. Γιατί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα... Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ... Πολλοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Πολλοί θέλουν να έχουν τον έλεγχο στα επόμενα χρόνια. Και πώς θα έχουν τον έλεγχο; Αν υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση δύο κομμάτων, που θα διστάζουν να προχωρήσουν και θα φοβούνται το ένα το άλλο; Και από κοινού θα φοβούνται τις εκλογές;

Εμείς δεν θέλουμε να μας ελέγχουν ούτε εξωθεσμικά κέντρα ούτε διαπλοκές. Θέλουμε να υπάρξει αληθινή δημοκρατία, γνήσια λαϊκή κυριαρχία, χωρίς εξωθεσμικά κέντρα και χωρίς διαπλοκές. Γι' αυτό και μας πολεμούν».

Στην ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ παρέστη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είχε σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους, στους οποίους τόνισε ότι «είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη στην οποία πιστεύουμε, την παράταξη στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ