2012-05-03 09:07:05
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ''ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ''
«Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα, προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως.

Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, τυχόν συμμετοχή του ΚΚΕ σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς θα προϋποθέτει «το ΚΚΕ να διαγράψει θέσεις που πατάνε στην στέρεα πείρα του παρελθόντος και του σημερινού ζοφερού καπιταλιστικού παρόντος», διότι έτσι το κόμμα θα καταστεί χρήσιμο «για να ανακοπεί το λαϊκό κίνημα, για να έχει αυτή η κυβέρνηση λυμένα τα χέρια να συμβιβάζεται και να υποτάσσεται στις Βρυξέλες, στην Ουάσιγκτον, να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες μέσα στην Ελλάδα πρωτίστως».

Επιτέθηκε με ιδιαίτερη οξύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα «να ανατρέψουν τις αποφάσεις του που έχουν μάλιστα επικυρωθεί μέσα από διαδικασίες συνεδρίων»
. «Θέλουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια, ώστε τη μια να λένε ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο, την άλλη να μιλάνε για διαπραγμάτευση, τη μια να λένε αριστερή κυβέρνηση και την άλλη να λένε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πράγμα που οδηγεί σε καιροσκοπικές και επικίνδυνες συμμαχίες. Από τη μια να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν το χρέος και από την άλλη να παραπέμπουν σε ατέρμονες διαδικασίες για να δούμε πόσο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και πόσο όχι. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

«Δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα περιθώρια διαπραγματεύσεων με όπλο τους ίδιους τους κανόνες και το βάρβαρο σιδερένιο δίκαιο της λυκοσυμμαχίας», τόνισε κατηγορηματικά η επικεφαλής του ΚΚΕ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι αρνήθηκε να υπερψηφίσει το πρώτο μνημόνιο «καθαρά για δημαγωγικούς λόγους» και έπειτα αναγκάστηκε να υπογράψει το δεύτερο, καθώς «σύρθηκε σε αλλεπάλληλες επιστολές δήλωσης μετάνοιας και πίστης». Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως «τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα και απολύθηκε ύστερα από λίγο».

Χαρακτήρισε «μονόδρομο» τη σύγκρουση με την ΕΕ και με τα μονοπώλια στην Ελλάδα, λέγοντας πως «δεν υπάρχει θετική αναδιαπραγμάτευση για το λαό στην ΕΕ. Οι αλλαγές και τροποποιήσεις που θα γίνουν θα είναι αποκλειστικά υπέρ της αστικής τάξης», ενώ για όσους μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι «πατώντας σε δύο βάρκες θα ρίξετε το λαό στη θάλασσα, αν πάρετε στα χέρια σας την διακυβέρνηση».

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ αρχικά, έπειτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έπειτα στην Ευρωζώνη έγιναν «καθαρά για πολιτικούς λόγους» και «τα τελευταία χρόνια μελετώνται εναλλακτικά σενάρια, εκδίωξης χωρών από την Ευρωζώνη, ενώ οι ηγετικές ιμπεριαλιστικές χώρες ενδιαφέρονται για συμφωνίες και με κράτη εκτός ΕΕ». «Απευθυνόμαστε σ' αυτούς που επηρεάζονται από το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή. Διαβεβαιώνουμε τον λαό πως ό,τι και να κάνει, όση δύναμη και να δώσει στα κόμματα που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, όταν έρθει η ώρα θα υποστεί την έξωση από την Ευρωζώνη, την έξωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πάθει δηλαδή αυτό που σήμερα μοιάζει να φοβάται», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Επιπλέον, απέρριψε τα όσα λέγονται για την ανάπτυξη από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας «τη μεγάλη αναδιανομή που έγινε προ κρίσης, όταν υπέγραψαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αύξηση 77 λεπτών την μέρα. Τέτοιες δόξες υπόσχονται στο λαό, όταν βέβαια τον έχουν φθάσει σε μισθούς 200 και 300 ευρώ των μήνα».

Τάχθηκε περαιτέρω ενάντια σε «κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν πιθανό ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν και της Συρίας», ζητώντας να μην εκπληρωθεί καμία συμβατική υποχρέωση που εμπλέκει τη χώρα άμεσα ή έμμεσα και να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, για την οποία απαίτησε να κλείσει.

«Θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια για να ανακαλύψει ο λαός τη δύναμή του, για να περάσει στην αντεπίθεση ως τη ριζική ανατροπή που εμείς της δίνουμε όνομα και περιεχόμενο: Εργατική λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, εργατικός λαϊκός έλεγχος από τα κάτω προς τα επάνω […] Αν η εργατική λαϊκή εξουσία δεν είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη της εργατικής λαϊκής πάλης, είναι καιρός όμως να δυναμώσει η μοναδική συμμαχία που μπορεί να εμποδίσει τα χειρότερα, να κατακτήσει, τελικά να νικήσει», ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία κατέληξε υπογραμμίζοντας πως το πλεονέκτημα του κόμματος «ότι δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν, να μας ξεγελάσουν, να μας φοβίσουν», διότι «οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν είναι μόνο πρωτοπόροι στις ιδέες αλλά και στις θυσίες, στην ανιδιοτέλεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ