2012-05-03 09:00:06
Φωτογραφία για Εκτός ΕΕ θέλει την Ολλανδία ο ακροδεξιός Βίλντερς
Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, Γκέερτ Βίλντερς, έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να φύγει η Ολλανδία από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση βοηθά τον Βίλντερς να διεισδύσει στο ολλανδικό πολιτικό σκηνικό Μιλώντας στην Νέα Υόρκη, όπου προωθεί το βιβλίο του Marked for Death, ο Ολλανδός πολιτικός που υπήρξε η αιτία για την πτώση της ολλανδικής κυβέρνησης, είπε: «Μπορούμε να γίνουμε μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) όπως η Νορβηγία ή της Ευρωπαϊκής Ζώνης Συναλλαγών (ETA) όπως η Ελβετία, ούτως ώστε να διατηρήσουμε το οικονομικό μας πλεονέκτημα.

» Με το να μην είμαστε πλέον μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης καθορίζουμε οι ίδιοι τις τύχες μας, όπως το ποιος έρχεται στην χώρα μας, τη μετανάστευση ή το νόμισμά μας».

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ολλανδία. Η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή τα κόμματα που συναποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές δαπανών 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των Βρυξελλών να πραγματοποιήσει.


Ο Βίλντερς, του οποίου το κόμμα δεν ανήκε στον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά τον στήριζε, είχε αποχωρήσει από τις συνομιλίες, απορρίπτοντας την ανάγκη λήψης μέτρων λιτότητας ως «παράλογη απαίτηση των Βρυξελλών».

Ο ίδιος ετοιμάζεται για την εκλογική αναμέτρηση. Επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας θα είναι η εθνική κυριαρχία.

«Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας και να πολεμήσουμε τον εξισλαμισμό» τόνισε.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ