2012-05-03 09:50:40
Φωτογραφία για Στα δύσκολα αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε»
Στην ανάγκη αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου και των νόμων που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) με 18 δισ. ευρώ. Πάντως, την τελευταία συνεδρίαση υπό τον Λουκά Παπαδήμο τη χρωμάτισαν τα καλά λόγια των εκπροσώπων των κομμάτων που στήριξαν την κυβέρνηση.

«Χαίρομαι που κάθομαι δίπλα σου», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία. Τον χαρακτήρισε, εξάλλου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις μετά τη Δευτέρα πολιτικές εξελίξεις, «πολύτιμο κεφάλαιο για τον τόπο».

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες του κ. Παπαδήμου για να διασωθεί η χώρα. Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός σε όλα αυτά; «Στα δύσκολα αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε».


Εχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, πέραν του αναμενόμενου απολογισμού που έκανε - ψηφίστηκαν, ανέφερε, συνολικά 48 νομοθετήματα (31 νομοσχέδια, τρεις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, 13 διεθνείς συμβάσεις μεταξύ άλλων) -, ουσιαστικά παρενέβη στην εκλογική διαδικασία τονίζοντας ότι στις εκλογές της Κυριακής είναι βέβαιος πως οι πολίτες θα ψηφίσουν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στο χθες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Οπως είπε συγκεκριμένα: «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες και όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες».

Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος βαθμολόγησε πολύ θετικά την κυβέρνησή του, προειδοποίησε ουσιαστικά την επόμενη κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αποστεί από τους νόμους που η δική του κυβέρνηση ψήφισε κατ' εφαρμογήν του Μνημονίου τονίζοντας: «Πολλά από τα νομοθετήματα που ψηφίστηκαν - και τα περισσότερα με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή - αποτελούν ένα αναγκαίο και ουσιαστικό υπόβαθρο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της οικονομίας. Και η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποτελεσματική εφαρμογή τους, προκειμένου να αποδώσουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Γ.Παπαχρήστος
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ