2012-05-03 10:28:05
Φωτογραφία για Πώς τα επιχειρήματα του ΚΚΕ συντρίφτηκαν στην Ελληνική Χαλυβουργία!
Γράφει ο Ονόμαρχος

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία περίπου μισό χρόνο τώρα. Στην απεργία αυτή, το ΠΑΜΕ έχει παίξει σημαντικό, αν όχι καθοριστικό ρόλο. Ο αγώνας αυτός φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την ηγεσία του ΚΚΕ και για αυτό αποφάσισε να οργανώσει την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Κόμματος εκεί.

Εκείνο που δεν σκέφτηκε όμως, είναι ότι ακριβώς αυτή η ενέργειά της κονιορτοποιεί τα σαθρά της επιχειρήματα με τα οποία προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα της απόφασής της να μην... συναινέσει στην πρόταση Τσίπρα για ενότητα και συνεργασία στις εκλογές ώστε, με τα αυξημένα ποσοστά, να απειλήσουν  την πρώτη θέση και μέσω αυτής να μπορέσουν να σχηματίσουν αριστερή κυβέρνηση.

Τα επιχειρήματα του ΚΚΕ είναι γνωστά, ας μην τα επαναλάβουμε. Θα επικεντρωθώ όμως σε αυτή την ουσιαστική και συμβολική του πράξη, η οποία και δημιουργεί ένα απίστευτο ζήτημα αποκαλύπτοντας ποιος λέει ψέματα, ποιος είναι οπορτουνιστής, ποιος «κοροϊδεύει τον κοσμάκη»,... αλλά και ποιος υπονομεύει τους αγώνες των ίδιων των μελών και στελεχών του!!


Η απεργία ξέσπασε όταν στις 31 Οκτώβρη του ’11 απολύθηκαν 34 εργάτες. Απολύθηκαν γιατί δεν δέχτηκαν την εφαρμογή του 5ωρου, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Τα μέτρα αυτά που ζήτησε η εργοδοσία είναι αποτέλεσμα του μνημονίου. Από τότε, η απεργία συνεχίζεται, και έχει τύχει της συμπαράστασης πολλών σωματείων, φορέων αλλά και χιλιάδων πολιτών. Όμως, το πρόβλημα παραμένει, και 6 μήνες τώρα δεν έχει υπάρχει καμία εξέλιξη! Η κατάσταση δεν πάει ούτε μπρος ούτε πίσω, όχι βέβαια με ευθύνη των εργαζομένων. Η πρόταση Τσίπρα είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα! Η πρόταση της κυβέρνησης της Αριστεράς! Αν λοιπόν το ΚΚΕ ήθελε πράγματι να λυθεί το πρόβλημα της Ελ. Χαλυβουργίας προς όφελος των εργαζόμενων, τότε θα έπρεπε να συμμετάσχει ή να στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση. Μία Αριστερή κυβέρνηση που θα κατήγγειλε το μνημόνιο, θα επανέφερε τα εργατικά δικαιώματα και βεβαίως θα υποχρέωνε την εργοδοσία της Ελλ. Χαλυβουργίας στην ακύρωση όλων των μέτρων, που είναι και το βασικό αίτημα των απεργών! Όμως το ΚΚΕ, με τη στάση του, δεν σκέφτηκε καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ή αν το σκέφτηκε, φρόντισε να το αποσιωπήσει! Και αντί αυτού, με υποκριτικό τρόπο, τόλμησε να οργανώσει την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωσή του εκεί, σε έναν χώρο εργασίας ο «εξ ορισμού» πρέπει να μην είναι κλειστός αλλά ανοικτός και να παράγει. Και, όπως προείπα, ο μόνος τρόπος για να είναι ανοικτός και να παράγει, και μάλιστα προς όφελος της κοινωνίας, είναι μία κυβέρνηση της Αριστεράς!! Μέσα από αυτή την κυβέρνηση, τα μέσα παραγωγής θα περάσουν στον εργαζόμενο και το πλεόνασμα στην κοινωνία. Απλά πράγματα, όμως δύσκολα και σύνθετα και …αδύνατα, για μία ηγεσία που πρώτα σκέφτεται το «πολιτικό της τομάρι» και μετά τον εργαζόμενο και το λαό! Η υποκρισία λοιπόν του ΚΚΕ είναι εμφανής και για αυτό, όσοι κατανοούν ότι ο ρόλος του ΚΚΕ είναι τουλάχιστον «περίεργος», και βέβαια κλειστοφοβικός, «αποστρέφουν το πρόσωπό τους» από αυτό και βαδίζουν σταθερά με τις χιλιάδες των άλλων πολιτών που μαζικά στηρίζουν τις ελπίδες τους στον Συριζα. ΚΑΙ για να ικανοποιηθούν στο ακέραιο τα αιτήματα των απεργών εργατών της Χαλυβουργία, μία είναι η επιλογή: ΑΡΙΣΤΕΡΆ!!! Και μάλιστα …ΣΥΡΙΖΑ!!! ...Μαζικά!!

Ονόμαρχος
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ