2012-05-03 16:45:04
Φωτογραφία για Οι αντίπαλοι της Εθνικής στην πρεμιέρα του Euro
Ο εκλέκτορας της Πολωνίας, Φράντσιζεκ Σμούντα ανακοίνωσε την προσωρινή αποστολή για την τελική φάση του Euro Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (8/6, 19:00).

Ο 63χρόνος τεχνικός επέλεξε ένα μίγμα έμπειρων και νέων παικτών. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ονόματα όπως οι Βόιτσεκ Σέζνι (Αρσεναλ), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Λούκας Πίστσεκ (αμφότεροι της Ντόρτμουντ). Ανάμεσα τους και ο Γιακούμπ Βαρζίνιακ που στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον ο Σμούντα ελπίζει πως λιγότερο γνωστοί παίκτες, όπως ο Ράφαλ Βόλσκι της Λέγκια Βαρσοβίας θα καταφέρουν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, είχα τον χρόνο να αναγνωρίσω τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μου και πιστεύω πως το γκρουπ που επέλεξα θα δώσει μεγάλες χαρές στους φιλάθλους μας», δήλωσε ο Σμούντα κατά την παρουσίαση της αποστολής.

«Προσπάθησα να επιλέξω νέους παίκτες, όχι μόνο για το Euro αλλά και για το μέλλον. Σε αυτά τα τουρνουά πάντα αναδεικνύονται καινούργια ονόματα και πιστεύω πως δύο ή τρεις από αυτούς θα είναι Πολωνοί.

Ο στόχος μας είναι να περάσουμε από τον όμιλο στα νοκ-άουτ και είμαι σίγουρος πως μπορούμε. Η Ρωσία έχει φανταστικούς παίκτες και η Ελλάδα έχει καλή ομάδα, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε ότι χρειάζεται για να προκριθούμε».

Εκτός από την Ελλάδα, στον Α΄ όμιλο συμμετέχουν η Τσεχία και Ρωσία.

Οι 26 παίκτες που επέλεξε ο Σμούντα είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Λουκάς Φαμπιάνσκι (Αρσεναλ), Βόιτσεκ Σέζνι (Αρσεναλ), Πρζέμισλαβ Τίτον (Aϊντχόφεν)

Αμυντικοί: Σεμπάστιαν Μπόενιστς (Βέρντερ), Καμίλ Γκλικ (Τορίνο), Τόμας Γιοντλόβιεκ (Πολόνια), Μάρτσιν Καμίνσκι (Λεχ Πόζναν), Νταμιέν Περκίς (Σοσό), Λούκας Πίστσεκ (Ντόρτμουντ), Μάρτσιν Βασιλέφσκι (Αντερλεχτ), Γιάκουμπ Βαρζίνιακ (Λέγκια Βαρσοβίας), Γκρέγκορς Βοϊτκόβιακ (Λεχ Πόζναν).

Μέσοι: Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι (Ντόρτμουντ), Ντάριους Ντούντκα (Οσέρ), Καμίλ Γκροσίτσκι (Σίβασπορ), Ανταμ Ματούστσικ (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Αντριαν Μιερτσέφσκι (Τράμπζονσπορ), Ραφάλ Μουράφσκι (Λεχ Πόζναν), Εβγκέν Πολάνσκι (Μάιντς), Λουντοβίκ Ομπράνιακ (Μπορντό), Ματσέι Ρίμπους (Τέρεκ Γκρόζνι), Ραφάλ Βόλσκι (Λέγκια Βαρσοβίας)

Επιθετικοί: Πάβελ Μπρόζεκ (Σέλτικ), Μίχαλ Κούτσαρσικ (Λέγκια Βαρσοβίας), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ), Αρτουρ Σόμπιεχ (Ανόβερο)

Οι Γκρέγκορζ Σαντομιέρσκι (Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ), Αρκάντιους Γκλοβάτσκι (Τράμπζονσπορ), Μάρτσιν Κομορόφσκι (Τέρεκ Γκρόζνι), Αριελ Μπόρισιουκ (Κάιζερσλάουτερν), Ιρένεους Γέλεν (Λιλ), Αρκάντιους Πιέχ (Ρουχ Χορζόφ) και Μίχαλ Ζίρο Λέγκια Βαρσοβίας) είναι οι αναπληρωματικοί.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ