2012-05-03 17:47:34
Φωτογραφία για Πως είδε ο γαλλικός τύπος την μονομαχία Ολάντ-Σαρκοζί
Οι οπαδοί του κάθε στρατοπέδου πανηγύριζαν χθες, αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής συζήτησης Σαρκοζί-Ολάντ, υποστηρίζοντας την υπεροχή -στα σημεία- του δικού τους πρωταθλητή.

 Η ετυμηγορία των τηλεθεατών για τον νικητή μάλλον θα φανεί αύριο, με τη δημοσίευση της σχετικής σφυγμομέτρησης που θα είναι και η τελευταία.

 Το σύνολο του γαλλικού Τύπου πάντως δυσκολεύτηκε σήμερα να ορίσει ποιος ήταν ο νικητής και ποιος ο ηττημένος. Σχολιαστές προτίμησαν να μιλήσουν για ισοπαλία.

 «Ισόπαλο ματς που ευνοεί τον Ολάντ», έγραψε η Παριζιέν.

 Η Μοντ από την πλευρά της θεωρεί ότι ο Ολάντ «κατόρθωσε να παραμείνει φαβορί», αφού ο Σαρκοζί δεν κατόρθωσε να τον κάνει «να εκραγεί», όπως ισχυριζόταν.

  

Οι δύο αντίπαλοι, έχοντας εντελώς αντίθετες θέσεις στα θέματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της φορολογίας και της μετανάστευσης, «προτίμησαν να αλληλοκατηγορούνται ως ψεύτες, αντί να εμβαθύνουν στα επιχειρήματά τους… χάνοντας έτσι την ευκαιρία να αντιπαραθέσουν τα δύο διαφορετικά οράματα για τη Γαλλία», λέει ο οικονομικός διευθυντής Γκιγιόμ Ταμπάρ.


  

«Πολλοί αριθμοί... το σύνολο της συζήτησης συχνά τεχνικής φύσεως χρειάζεται σίγουρα αποκρυπτογράφηση», ανέφερε η οικονομική Λα Τριμπίν.

  

Οικονομικοί συντάκτες προσπαθούσαν να εξακριβώσουν τους αριθμούς που προκάλεσαν αντιδικία, για να δουν, σε ποιόν από τους δύο υποψηφίους ταιριάζει η... μύτη του Πινόκιο. Στην ιστοσελίδα του ο Νουβέλ Ομπσερβατέρ τη χάρισε στο Νικολά Σαρκοζί.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ