2012-05-03 17:49:13
Φωτογραφία για Κίνδυνο νοθείας στις εκλογές εγείρει επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπ. Εσωτερικών
Επιστολή-βόμβα απέστειλε προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση ο ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και των διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών. Μετά την Ρωσία που ζήτησε να στείλει παρατηρητές, μετά τον ΟΑΣΕ του οποίου κλιμάκιο αφίχθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με στελέχη των μικρών κομμάτων, τώρα έρχεται επίσημα ένα κόμμα και ζητεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να είναι ανόθευτο.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είχαν φτάσει εδώ και ημέρες σχετικές πληροφορίες όπως και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ζητά να παραχωρηθούν σε όλα τα κόμματα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic. Για τη σωστή τήρηση, σημειώνουν, πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.


Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική αιτούνται όπως τους γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών, την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων. Προβλήματα ωστόσο επικαλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν στην εκλογική διαδικασία λόγω της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους, καθώς είχε αποφασιστεί από την Πολιτεία να συμμετάσχει το 1/3 αυτών.

Εξαιτίας και αυτού του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Ζητούν επίσης από τον υπουργό να παρέμβει ώστε να εξασφαλιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η μετάβαση των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες διότι, όπως αναφέρουν, έχουν προκύψει προβλήματα ιδιαίτερα με τα δρομολόγια των πλοίων.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ