2012-05-03 20:15:38
Φωτογραφία για Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το… αύριο του Ολυμπιακού
Για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν... τον Ολυμπιακό και όχι μόνο, μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο τραπέζι που παρέθεσε στους ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων». Ο πρόεδρος των Πειραιωτών τόνισε πως στηρίζει την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει έναν δυνατό Παναθηναϊκό.

Ο «ισχυρός» άντρας των Πειραιωτών αναφέρθηκε και στον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε λέγοντας ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις πριν τις αρχές του Ιουνίου, όπου και θα τελειώσουν όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στις μεταγραφές από την ελληνική αγορά, αλλά και την ευρωπαϊκή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Παύλο Γερουλάνο και Πάνο Μπιτσαξή.

Ενδεικτικά κάποιες χαρακτηριστικές ατάκες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο εστιατόριο «Παπαϊωάννου», στο Μικρολίμανο, στο γεύμα με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, είναι οι παρακάτω:

«Όταν μίλησα για αρχές Ιουνίου, δεν εννοούσα ότι τότε θα ξεκινήσουμε να ψάχνουμε προπονητή... Εκείνη την περίοδο η επιδίωξή μας είναι να τον έχουμε κλείσει. Αλλά δεν υπάρχει deadline… Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε έχουμε πολύ καλή σχέση και μιλάμε καθημερινά. Φυσικά και μας έχει προτείνει αρκετούς αντικαταστάτες του… κοιτάμε και την αγγλική και την γαλλική και άλλες αγορές. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλό προπονητή γιατί λόγω της κρίσης δεν είναι προτεραιότητά τους το ελληνικό πρωτάθλημα… Περιμένουμε να τελειώσουν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα για να προχωρήσουμε το θέμα του προπονητή…»

«Ο Ντομίνγκος είναι ένας πολύ καλός προπονητής... Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως και ο Βαλβέρδε, αλλά πιο σκληρό. Αν μας έλεγε "ναι" αυτή τη στιγμή θα τον κλείναμε!.. Μπορεί να είναι άνεργος τρεις μήνες, αλλά κι αυτός περιμένει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να δει τις προτάσεις θα έχει… Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, γιατί οι ξένοι προπονητές δεν έχουν προτεραιότητά τους να έρθουν στην Ελλάδα…»

«Μακάρι να πετύχει η πρωτοβουλία του Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό…. Όχι έναν Παναθηναϊκό επιπέδου Δόξας, Κέρκυρας, Πανιωνίου. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω αυτές τις ομάδες… Ο Δημήτρης Γόντικας είναι επιτυχημένος… Φέτος είχε μία ομάδα χωρίς χρήματα και έφτασε όσους βαθμούς είχε και η ομάδα του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το νταμπλ. Άλλη μία απόδειξη ότι τα χρήματα δεν κάνουν την ομάδα…»

«Ο Γιάννης Βρέντζος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ… Δικό μας άνθρωπο θα εμπιστευτούμε φυσικά…»

«Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση με τα στημένα ήταν μία φούσκα. Μία αστεία δικογραφία που έκανε μεγάλο κακό στο ποδόσφαιρο. Το υποτίμησε… Για μέρες ολόκληρες κανάλια και εφημερίδες έκαναν λόγο για στημένα παιχνίδια. Αποτέλεσμα; Έπεισαν τον κόσμο που πιστεύει πλέον ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μόνο στημένους αγώνες. Και γι' αυτό άδειασαν τα γήπεδα. Ακόμη και στο κανάλι που είμαι μέτοχος, υπάρχει μια εκπομπή που συνεχώς "αποκαλύπτει'" και από την αρχή μέχρι το τέλος συκοφαντεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και λέει πως όλα είναι στημένα. Ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο και φάσεις από ξένα πρωταθλήματα, όμως αντί γι' αυτό του δείχνουν συνεχώς εκπομπές για στημένα. Πως να έρθει στο γήπεδο;»

«Αυτήν την στιγμή, ένας-δύο παίκτες αξίζουν για το βήμα παραπάνω από την ομάδα Νέων. Δουλεύουμε πάνω στις Ακαδημίες και οι scouters του συλλόγου "οργώνουν" όλη τη χώρα για ταλέντα… Δεν χρειάζεται μόνο να είναι κάποιος καλός ποδοσφαιριστής. Είναι βαριά η φανέλα! Θέλω κάποια στιγμή, η μισή εντεκάδα να αποτελείται από Έλληνες παίκτες… Μακάρι η μισή 11αδα να αποτελείται από Έλληνες παίκτες. Αλλά όταν γράφεται ένα όνομα για τον Ολυμπιακό, αμέσως η διοίκηση της ομάδας του διπλασιάζει την τιμή. Δεν πρόκειται να γίνουμε χορηγοί των ελληνικών ομάδων… Θέλουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα και παρακολουθούμε αρκετούς, αλλά δεν θα μπούμε σε πλειστηριασμούς…»

«Ο Μασάδο είναι ένας πολύ καλός παίκτης… Μου αρέσει αρκετά! Είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα αυτός ο ποδοσφαιριστής…»

«Πολύ πιθανόν κάποιοι από τους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μοντέστο, να είναι και την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μείνουν και όλοι. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά τη φιέστα…»

«Υπήρχαν παιχνίδια που έχουμε παράπονα. Βέβαια είμαστε Ολυμπιακός και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτά, ωστόσο δεν μπορούμε να τους αφήσουμε και να... αλωνίζουν!»

«Οι κύριοι Μπιτσαξής και Γερουλάνος είναι συκοφάντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μόνο που κατάφεραν είναι να υποτιμήσουν το προϊόν. Την στιγμή που η χώρα ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Γιώργος Παπανδρέου αντί να πει κάτι για τον κόσμο που είχε προβλήματα, έλεγε πως "καθάρισε" το ελληνικό ποδόσφαιρο...»

«Λόγω της οικονομικής κρίσης φυσικά και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Δεν μπορούμε να σας πούμε ακριβώς. Όλα θα γίνουν γνωστά μετά τη φιέστα…»

«Εύχομαι να σχηματιστεί κυβέρνηση και να υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην χώρα μας και περνάμε δύσκολες στιγμές…»

Sportaction.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ