2012-05-03 21:46:45
Φωτογραφία για Μας εκβίασαν να πάμε στο ΔΝΤ είπε ο Χρ. Παπουτσής
Οι εκβιασμοί και η έλλειψη μηχανισμού στήριξης από την Ευρώπη ...ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 2010, όπως δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι τραγικό γιατί μπήκαμε στην κρίση και μείναμε αβοήθητοι από την Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

Όταν ρωτήθηκε  κ. Παπουτσής για την κυβέρνηση συνεργασίας του 1990 είπε: «Υπήρχε μία αμφισβήτηση όσον αφορά το αξιακό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γινόταν μία προσπάθεια για τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και να χτυπηθεί στη βάση της, η σχέση του με τους πολίτες. Είχαν συνεργήσει πολλοί τότε, με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία. Οδήγησαν σε μία συγκυβέρνηση, αλλά σε λίγους μήνες επανήλθαν τα πράγματα σε κανονική ροή αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως ήταν σε προχωρημένη ηλικία».


Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση του πρώην υπουργού για το πώς μπήκαμε στο ΔΝΤ, όπου συγκεκριμένα είπε «είναι κρίση που αφορά στις δομές της οικονομίας αυτή στην Ελλάδα και συνδυάζεται με την ευρωπαϊκή κρίση. Είναι τραγικό γιατί μπήκαμε στην κρίση και μείναμε αβοήθητοι από την Ευρώπη. Μας εκβίασαν και μπήκαμε στο ΔΝΤ, καθώς δεν υπήρχαν μηχανισμοί στήριξης, όπως μας είχαν πει. Υπήρχαν οι επιθέσεις, υπήρχε το έλλειμμα και πολλοί κερδοσκοπούσαν εις βάρος του ευρώ, εκείνη την εποχή. Και όταν πήγαμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε βοήθεια, μας είπαν να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ».

prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ