2015-04-07 18:52:22
Φωτογραφία για Τραγικός απολογισμός στην Υεμένη: Τουλάχιστον 74 παιδιά νεκρά
Τη στιγμή που οι μάχες ανάμεσα σε αντάρτες Χούτι και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις... μαίνονται στην Υεμένη, συγκλονίζουν τα στοιχεία που φτάνουν για τον αριθμό των θυμάτων.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον 74 είναι τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 44 είναι όσα έχουν τραυματιστεί από τις 26 Μαρτίου που έχουν ξεκινήσει οι επιχειρήσεις της σαουδαραβικής συμμαχίας κατά θέσεων των σιιτών ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF για την Υεμένη, Τζουλιάν Χάρνεις δήλωσε πως τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα, ενώ επισήμανε πως πολλά σκοτώνονται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, απειλείται η υγεία τους και η εκπαίδευσή τους διακόπτεται.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Πάνω από 540 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.700 έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις στην Υεμένη από τις 19 Μαρτίου».


Την ίδια στιγμή, πάνω από 100.000 είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες περιοχές της Υεμένης, ενώ την ίδια στιγμή, η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο επιδημιών.

Το προσωπικό στα νοσοκομείο δίνει πραγματική μάχη για να περιθάλψει τους τραυματίες, ενώ πολλές είναι οι ιατρικές εγκαταστάσεις που έχουν πληγεί από τις επιθέσεις. Μάλιστα, τρεις εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, εκ των οποίων και ένας οδηγός ασθενοφόρου έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

«Οι συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες τώρα. Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και ακόμα και ασθενοφόρα έχουν κλαπεί», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, Γκαμίλα Χιμπατουλάχ.

Στο μεταξύ, το σύστημα ύδρευσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να μην διοχετεύεται ομαλά το νερό, ενώ σε κάποιες περιοχές υπάρχουν αναφορές για συσσώρευση νερού στους δρόμους ή για υπερχείλιση λυμάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ