2015-06-07 13:10:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Φθινόπωρο θυμίζει η πρώτη Κυριακή του Καλοκαιριού - Αναλυτική πρόγνωση
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένονται για την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου και του καλοκαιριού. Παράλληλα, πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πάτρα

Ο καιρός στην Πάτρα θα είναι νεφελώδης με στιγμές ηλιοφάνειας ωστόσο δεν αποκλείονται κατα τόπους βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή -συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ

Συγκεκριμένα, το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 26 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 19 έως 27 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 22 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου) και από 21 έως 27 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και δυτικό Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, με ένταση 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις έως 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και με ένταση 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και θα έχουν ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ τοπικά στο κεντρικό Ιόνιο η ένταση θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Για την Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί,έντασης 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι αναμένονται για την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ