2015-07-09 12:57:37
Φωτογραφία για ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ VD
Δυσφορία στη Συγγρού για το ταξίδι της Ντόρας στις Βρυξέλλες

Τη διαφωνία του με την κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό εξέφρασε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, καλώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να πει το μεγάλο «ναι» για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Ανεξαρτήτως συμπαθειών, είναι θέμα θεσμικό», είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας τη θέση του ότι η ενημέρωση των αρχηγών θα έπρεπε να είναι κοινή, καθώς «η κατά μόνας ενημέρωση δεν υπηρετεί κανένα θεσμικό σκοπό». Επανέλαβε παράλληλα ότι βούληση της Ν.Δ. ήταν πάντα η εθνική συνεννόηση και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε παρόντες στην πρόταση του Πρωθυπουργού που είπε ότι αν πάρει ένα μεγάλο ''όχι'' θα πει ένα βροντερό ''ναι''». Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης η συμφωνία θα έχει μια μεγάλη απήχηση στη Βουλή «έστω και αν κάποιοι από το κόμμα του κ. Τσίπρα ψηφίσουν διαφορετικά». «Η Ελλάδα στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή», κατέληξε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες κατά την ενημέρωση της αντιπολίτευσης.


Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη ώστε να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», προσθέτοντας πως «αυτή είναι η εντολή που έχει ο κ. Τσίπρας».

Εν τω μεταξύ, έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να μεταβεί με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος στις Βρυξέλλες προς υποστήριξη των ελληνικών θέσεων. Η κίνηση αυτή της κ. Μπακογιάννη, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Συγγρού, δεν έχει την κάλυψη της ηγεσίας του κόμματος κι ούτε ήταν εν γνώσει της. Οι ίδιοι κύκλοι τοποθετούσαν την πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο πλαίσιο της μάχης που αναμένεται να «φουντώσει», μετά την κατάληξη των συνομιλιών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ