2015-07-20 14:31:45
Φωτογραφία για Βαλαβάνη: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσω την έδρα μου μετά από αυτό
Στην ομιλία της η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ανέφερε "Αν είχα κάποιες ταλαντεύσεις το τι θα κάνω με την έδρα μου, μετά από αυτό είναι σίγουρο ότι θα την κρατήσω".

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τη δώσω, πολύ περισσότερο για ένα τέτοιο ζήτημα, γιατί είναι βαρύ να σε κατηγορήσουν για ζητήματα διαφθοράς», τόνισε ο αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κα Βαλαβάνη άφησε πολλές αιχμές και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί και δεν δίστασε να κάνει λόγο για καννιβαλισμό προς το πρόσωπό της αλλά και προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της ανάληψης 200.000 ευρώ από την μητέρα της λίγο πριν τα capital contols, η Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για κανιβαλισμό και επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις.

"Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καννιβαλισμός χτύπησε κόκκινο. Δεν αξίζει ο Γιανης Βαρουφάκης αυτό που του έκαναν και εγώ δεν αξίζω αυτό που έγινε εις βαρος μου."


"Ο νέος διευθυντής του Τρύφωνα Αλεξιαδη σήμερα το πρωί μου ειπε: "ήμουν μπροστά την Κυριακή στις 28/07 οταν για πρωτη φορα μας ειδοποίησαν για capital control και αν θέλεις να βγω να πω πότε μας ειδοποίησαν", είπε η κα Βαλαβάνη και συνέχισε: "Δεν θα πω για τις υπόλοιπες αθλιότητες. Θα σας πω για μια πλαστή φωτογραφία που δείχνει την Βαλαβάνη που δεν μιλούσε με την μαμά της και λέει ότι είναι από μια εκδήλωση πριν από 20 μέρες στην Κρήτη. Να σας πως ότι κανεις από όσους την χρησιμοποίησαν πρόσεξε ότι φοράω μια τυρκουάζ μπλούζα ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα απ' όταν πέθανε ο άντρας μου. Είναι από μια εκδήλωση το καλοκαίρι του 2012. Δίπλα μου κάθεται ο άντρας μου αλλα είναι κομμένος. Έμαθα επίσης ότι με βάση αυτή τη φωτογραφία φτιάχτηκε μια σελίδα "Διώξτε την Βαλαβάνη από την Βουλή".

Η απερχόμενη αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ευχήθηκε καλή τύχη τόσο στον νέο αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφων Αλεξιαδη όσο και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν τους ζηλεύει.

"Θα χρειαστείς όλη την καλή τύχη του κόσμου για να τα βγάλεις πέρα", είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στον Τρύφων Αλεξιαδη.

«Μια δεύτερη πολυτέλεια που είχαμε ήταν αυτούς τους έξι μήνες να ζήσουμε χωρίς τρόικα, δυστυχώς Τρύφωνα εσύ δεν θα το έχεις απ' ό,τι διαβάζω και στις εφημερίδες, εσύ θα τους υποδεχτείς σύντομα».

Η απερχόμενη αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι είναι πλέον πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του ονείρου ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, με τα βάρη που επιβάλλονται σε ήδη δυσβάσταχτα βάρη και δημιουργούν τέτοιο πλαίσιο που δεν θα μπορέσει να άρει τις αδικίες.

"Δυσβάσταχτα τα βάρη που θα υποστούν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα αυτό το διάστημα", είπε η κ. Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη υπογράμμισε ότι είναι πλέον πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του ονείρου ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Τα βάρη που επιβάλλονται σε ήδη δυσβάσταχτα βάρη και δημιουργούν τέτοιο πλαίσιο που δεν θα μπορέσει να άρει τις αδικίες και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Κάναμε κάποια πράγματα και διευκολύνσεις όμως τα βασικά προβλήματα –φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ΕΝΦΙΑ- παρέμειναν και υφίστανται και σήμερα, σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως "κάναμε πιο ουσιαστικά πράγματα για τους αγρότες που όμως τώρα τα παίρνει το νέο πλαίσιο'.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ