2015-08-06 14:32:15
Φωτογραφία για ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ : ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ!
Ο τεχνικός της Κ-17 κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης μιλάει για τους στόχους της νέας χρονιάς και την φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Έχοντας κρεμάσει πολλά χρόνια πριν τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια απολαμβάνει το άθλημα που αγαπάει από ένα άλλο πόστο. Από τον πάγκο. Από καθοδηγητής της ερυθρόλευκης άμυνας σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πλέον καθοδηγητής νεαρών ποδοσφαιριστών που έχουν ως όνειρο ν' αγωνιστούν όπως εκείνος στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού!

Ο κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης είναι φέτος για 2η σεζόν στον πάγκο της Κ-17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού με μια νέα ομάδα αλλά με τους ίδιους στόχους. Ο τεχνικός των Εφήβων μίλησε στο περιθώριο της προετοιμασίας στα Χάνια του Πηλίου στο olympiacos.org για τη νέα σεζόν και για την πορεία των παιδιών της Ακαδημίας προς την πρώτη ομάδα.

Την περασμένη σεζόν η Κ-17 έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κατέκτησε και το Πρωτάθλημα της Super League. Φέτος τι να περιμένουμε;


"Είμαστε ουσιαστικά μια νέα ομάδα που έχει μόνο δυο παιδιά από την περσινή. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την προπόνηση να προετοιμάσουμε κατάλληλα τα παιδιά. Στόχος είναι να τα εκπαιδεύσουμε να τα καθοδηγήσουμε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να τους περάσουμε την φιλοσοφία του Ολυμπιακού και μετά από λίγο καιρό να την βγάλουν στο γήπεδο. Μας ενδιαφέρει η εξέιλξη των παιδιών και φυσικά επειδή είμαστε στον Ολυμπιακό είναι και το Πρωτάθλημα".

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως μπορεί αυτή η ομάδα ν' ακολουθήσει την πορεία της προηγούμενης;

"Υπάρχει πολύ ταλέντο και ζήλος για δουλειά. Όπως είπα στόχος είναι η εξέλιξη των παιδιών. Πρέπει να είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα στο φινάλε αυτής της χρονιάς. Η Κ-17 είναι το σκαλοπάτι για την Κ-20 που είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα με πολλές απαιτήσεις αφού λειτουργεί στα πρότυπα της επαγγελματικής"

Πόσο δύσκολο είναι να παίξει ένα παιδί στην επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού;

"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολος σύλλογος. Παίζει μόνιμα στο Champions League και αυτό από μόνο του δυσκολεύει τα πράγματα. Η ομάδα αυτή πρέπει κάθε χρόνο να είναι και πιο ανταγωνιστική. Σίγουρα είναι δύσκολο να παίξεις στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να έχεις ταλέντο, ψυχή και να δουλεύεις για ν' ανεβαίνεις συνεχώς. Το σημαντικότερο για τα παιδιά της Ακαδημίας είναι να έχουν υπομονή. Να περιμένουν την ευκαιρία τους και να μοχθούν καθημερινά. Η ευκαιρία για αρκετά παιδιά θα έρθει. Έχει παιδιά η Ακαδημία μας που μπορούν να φτάσουν ως εκεί. Η υπομονή όμως είναι το μυστικό. Δεν πρέπει να νομίζουν όταν μια χρονιά δεν τα καταφέρνουν πως τελείωσαν όλα. Αυτό γυρίζει μπούμερανγκ".

Πόσο διαφορετικό ήταν το δικό σας ξεκίνημα στο ποδόσφαιρο από το ξεκίνημα των παιδιών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού;

"Η δικιά μου η γενιά ήταν η τελευταία που πρόλαβε τα ξερά γήπεδα. Χωρίς ποδοσφαιρικό υλικό, χωρίς τρόπο προπόνησης μ' έναν προπονητή να πετάει την μπάλα στο γήπεδο και ν' αρχίζει η προπόνηση. Τότε υπήρχε μόνο ταλέντο και δίψα για διάκριση. Τώρα τα παιδιά έχουν τα πάντα. ΣΤον Ολυμπιακό παρέχουμε στα παιδιά ότι χρειάζονται για να εξελιχθούν. Η Ακαδημία αρχίζει πολύ νωρίς το έργο της και μαθαίνει σ' αυτά τα παιδιά να δουλεύουν σωστά. Τους παρέχουμε τα πάντα αλλά στον Ολυμπιακό απαιτούμε σεβασμό για όλα αυτά. Όποιο παιδί έχει αυτές τις παροχές και δεν μπορεί να τις εκμεταλλευτεί ή δεν μπορεί να σεβαστεί αυτά που του προσφέρουν δεν μπορεί να συνεχίσει στην οικογένεια του Ολυμπιακού".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ