2015-08-06 14:32:23
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Το ΣΔΟΕ και πάλι στους δρόμους, αλλά με πνεύμα... κατανόησης
Το ΣΔΟΕ άρχισε να βγαίνει και πάλι στους δρόμους για ελέγχους στο πλαίσιο των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής. Και λέμε, «άρχισε πάλι», καθώς επί μια πενταετία τουλάχιστον, είχε αφαιρεθεί από το ΣΔΟΕ η υποχρέωση των ελέγχων και είχε ανατεθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Με απόφαση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Τρύφωνα Οικονομικών Αλεξιάδη, η αρμοδιότητα αυτή επέστρεψε στο ΣΔΟΕ και στελέχη της υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην αγορά διενεργώντας ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων. Σύμφωνα με την εντολή του νέου Υπουργού αλλά και τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας Ηλίας Λίβανος, σκοπός των ελέγχων δεν είναι η εξόντωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αλλά η εμπέδωση φορολογικής συνείδησης σε καταναλωτές και εμπόρους. Για το λόγο αυτό, οι ελεγκτές δεν θα προσπαθούν να «βγάλουν από τη μύγα ξύγκι», δηλαδή, με το ζόρι να βεβαιώνουν παραβάσεις για μικροπαρατυπίες και να επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα, αλλά να πείσουν τους εμπόρους να κόβουν και τους καταναλωτές να ζητάνε αποδείξεις.


«Χαρά μας θα είναι να μην βεβαιώνουμε καμία παράβαση, όχι να επιβάλλουμε μεγάλα πρόστιμα» δήλωσε στο thebest.gr ο κ. Λίβανος, θέλοντας να καταδείξει ότι σκοπός των ελέγχων δεν είναι τα πρόστιμα, αλλά η νόμιμη και υγιής λειτουργία της αγοράς, ώστε το Κράτος να μην χάνει τους φόρους που του αναλογούν. «Θέλουμε να είμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων και όχι απέναντί τους» συνέχισε ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ, στέλνοντας το μήνυμα μιας αλλαγής φιλοσοφίας στη λειτουργία της υπηρεσίας που έως τώρα εθεωρείτο «μπαμπούλας και διώκτης».

Μάλιστα, ο κ. Λίβανος έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ενημερώνοντας τους για τη διενέργεια των ελέγχων και ζητώντας και τη δική τους συμβολή, ώστε να χτυπηθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν στο λιανικό εμπόριο και στις μικρές επιχειρήσεις, αλλά με μεγάλη ένταση έχουν επεκταθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις, με προτεραιότητα στην πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Στόχος είναι να «πιαστούν τα μεγάλα ψάρια» και να μην πληρώνουν τα σπασμένα μόνον οι μικροί.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ