2015-08-12 10:41:59
Φωτογραφία για Πάτρα: Κλήσεις για την Αχαϊκή ετοιμάζει ο ανακριτής
Εξελίξεις αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Αχαϊκής Τράπεζας, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος" το τελευταίο διάστημα προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε σχέση με τη λειτουργία της τράπεζας και φαίνεται να στοιχειοθετεί το αδίκημα της απιστίας , για ορισμένα μέλη του Δ.Σ., σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει, οι ανακριτικές αρχές ετοιμάζουν σχετικές κλήσεις και εντός της εβδοάδας που άρχισε, αναμένεται να κληθούν σε απολογία. Της ανάκρισης εξαιρούνται κάποια μέλη που εισήλθαν τελευταία στο ΔΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών , σε ορισμένες περιπτώσεις το αδίκημα ίσως να λάβει και κακουργηματικό χαρακτήρα, λόγω του ύψους της ζημιάς που υπέστη το ίδρυμα, αλλά και διότι φέρεται ότι γίνονταν κατ΄εξακολούθηση χορηγήσεις σε πρόσωπα που δεν είχαν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από προηγούμενες δανειοδοτήσεις τους.


Κομβικό ρόλο στο κατηγορητήριο φέρεται να έχει το ζήτημα της διασφάλισης χρημάτων που κατέβαλε στην ΤτΕ η Εθνική ως εγγυήσεις για τις καταθέσεις της Αχαϊκής. Τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να αποδοθούν καθώς το ποσό των εγγυήσεων είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί για να επιστραφεί. Ετσι το βάρος θα πέσει στους χιλιάδες μεριδιούχους που θα επιβαρυνθούν με την αξία του μεριδίου τους εις διπλούν.

Οι εκκαθαριστές, προς διασφάλιση των μικρομετόχων, κινούνται στην δέσμευση περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών που έλαβαν δάνεια και δεν έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε μεγάλη έκταση που ανήκει σε γνωστό πατρινό επιχειρηματία και οδεύει προς πλειστηριασμό.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα. ένα στοιχείο που έχει προκύψει τελευταία είναι ένα τμήμα απί τις χορηγήσεις της τράπεζας που δίνονταν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, μέσω μελών του ΔΣ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΣΕΜΠΑ» (PHOTO)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΣΕΜΠΑ» (PHOTO)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ