2015-08-12 15:56:33
Φωτογραφία για Επιμένει σε δάνειο - γέφυρα το Βερολίνο: Είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθεί το νέο Μνημόνιο
Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποτιμηθεί...πλήρως το νέο Μνημόνιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στ. Ζάιμπερτ, αν και παραδέχθηκε ότι συνιστά «απτό αποτέλεσμα» και περιέχει σημαντικά, λογικά μέτρα. 

 Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι παραμένει στο τραπέζι το σχέδιο για δάνειο-γέφυρα, ενώ απορρίπτει τα σενάρια περί παροχής εγγυήσεων από την ΕΕ προς το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

«Αν αναλογιστείτε τι έχουμε περάσει τους τελευταίους μήνες σε αυτή την διαπραγμάτευση, αυτό είναι ένα απτό αποτέλεσμα με λογικά και σημαντικά μέτρα», δήλωσε ο Ζάιμπερτ αναφερόμενος στο Μνημόνιο.

«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε εποικοδομητικά και ήταν προσηλωμένη στον στόχο κατά τις συνομιλίες με τους θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε μια ατμόσφαιρα που δεν είχαμε ξαναδεί τους τελευταίους μήνες» σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας:


«Μπορεί λοιπόν να πει κανείς ότι η συμφωνία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτή την ώρα δεν είναι ακόμη δυνατόν να πούμε αν είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε μια διαδικασία σε εθνικό επίπεδο, με άλλα λόγια μια ψηφοφορία στην γερμανική βουλή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε επίσης ότι ανέβηκαν οι τόνοι στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι η πρόταση για δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει μέρος του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης άγνοια για σημερινό δημοσίευμα της Die Zeit, αναφορικά με το φερόμενο σχέδιο παροχής εγγυήσεων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προς το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια ιδέα δεν θα ήταν αρμόζουσα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ