2015-08-24 18:16:16
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε ενωμένοι στις εκλογές

Τη συνάντηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Δεν πρόκειται να μείνω ανενεργός» τόνισε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση να αποφευχθούν οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γλέζος εξέφρασε την εκτίμηση ότι  δεν υπάρχει περιθώριο για μετεκλογκές συνεργασίες, εκτός αν αναιρέσει και κάνει αυτοκριτική η κυβέρνηση Μαξίμου. «Εγώ έχω μία ευπιστία στους ανθρώπους αποδεδειγμένη, την έχω πληρώσει βέβαια. Αν πρόκειται να σωθεί η χώρα, γιατί όχι; Να την ξαναπληρώσω» διευκρίνισε.

Σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση, υπάρχει το ευρώ και η Ε.Ε. Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους άλλους, είναι δημιούργημα μας όχι μονάχα λεκτικά, μορφολογικά, αλλά και νοηματικά» έσπευσε να συμπληρώσει.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση, εάν δεν καταλάβει την πρώτη θέση στις εκλογές, δεν είναι απαραίτητη. «Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί και να ανιχνευθεί μόνο στο αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς έχουμε την εύλογη διάθεση, προσδοκία, φιλοδοξία, επιδίωξη να έχουμε αυτοδυναμία με βάση και τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Από εκεί και πέρα όμως, το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει τις τροχιοδεικτικές βολές για το τι πρέπει να γίνει σε επίπεδο διακυβέρνησης. Με ή χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν τύχουμε μιας έγκρισης και μιας νέας εντολής από τον ελληνικό λαό, δεν είναι καθόλου μα καθόλου στην νοοτροπία μας να είμαστε γαντζωμένοι  σε θέσεις διακυβέρνησης», τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Ό,τι συμφωνήσαμε συμφωνήσαμε, ό,τι υπογράψαμε υπογράψαμε, εδώ θα είμαστε και για να στηρίξουμε τα πιο βασικά από αυτά τα αγκωνάρια μιας συμφωνίας, που ναι μεν προσδοκούμε συν τω χρόνω, με ισοδύναμα, με αντίμετρα, με τη ρύθμιση του χρέους να τη στρίψουμε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση αλλά θα είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος. Είτε  λοιπόν από θέση συμπολίτευσης είτε από θέση αντιπολίτευσης τις χρεώσεις που έχουμε πάρει θα τις κάνουμε», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει από κυβερνητική θέση στην υλοποίηση του προγράμματος το οποίο ψήφισε ο ίδιος, ο υπουργός ανέφερε: «Αυτό δεν είναι απαραίτητο και ότι το κόμμα του μπορεί να στηρίζει ή να ψηφίζει συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε ενωμένοι στις εκλογές

Πάντως, την προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το παρών έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε κλίμα ομοφωνίας, τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό). Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα . 

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς. Τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι το κόμμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια. Ακόμη, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους. Εξάλλου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης και εξωστρεφούς δράσης του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενου από τα μέλη της Κ.Ε., των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, στο οποίο θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εκλογικός στόχος είναι η καθαρή εντολή τετραετίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΜΙΘ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΜΙΘ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ