2015-08-29 09:46:08
Φωτογραφία για Αλεξιάδης: Έχουμε να εφαρμόσουμε δύσκολα μέτρα
«Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση που θα κάνουμε διακοπές...

Έχουμε να εφαρμόσουμε πολύ σκληρά και δύσκολα μέτρα, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα» επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αποκαλύπτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό η Βασιλική Θάνου ζήτησε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

«Αυτό που έγινε με μεγάλο κόπο, η συμφωνία, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διασαλευτεί... Αυτά που θα γίνουν θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας» υπογράμμισε. «Θα παραμείνουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης της συμφωνίας» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Στα έσοδα θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από το χρονοδιαγράμματα» εκτίμησε δε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός δεν διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν παρενέβη για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Υπήρχε συζήτηση πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα που μας απασχολεί (...) θα το συζητήσουμε με τον νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς υπάρχει διακομματική συμφωνία» είπε.


«Οι επιστροφές χρημάτων έχουν μια διαδικασία για την οποία δεν είμαι ευτυχής... Δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε επιχειρήσεις, υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να τηρούν οι υπάλληλοι, αλλά έχουμε και θέματα με ταμειακά ελλείμματα, ας μην κρυβόμαστε» σημείωσε ακόμη ο κ. Αλεξιάδης. Ο υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Για τις 100 δόσεις είπε ότι «ανακούφισαν τους πολίτες αλλά εντάχθηκαν στις 100 δόσεις και άνθρωποι που δεν έπρεπε να ενταχθούν αυτοί που έχουν παρκάρει χρήματα στην τράπεζα» αναγγέλλοντας ότι θα επανελεγχθούν αρκετές υποθεσεις.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τον πολίτη και την επιχείρηση» είπε, ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν μπορούν να υπαχθούν άλλοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων. «Ο νέος ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι πιο δίκαιος και αναλογικός» σχολίασε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ