2015-08-30 02:44:07
Φωτογραφία για Πως να κάνετε πολύμανση στο σπίτι οικολογικά και χωρίς κόστος...
Η απολύμανση πολλές φορές είναι κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο και αρκετά χρήματα Είναι λοιπόν χρήσιμο να γλιτώσετε, τόσο από  τα συνεργεία καθαρισμού, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η κλήση τους.

Κοντολογίς, καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιείτε ως έσχατη λύση και αφού έχετε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχετε να λύσετε το πρόβλημα με δικά σας μέσα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα μυρμήγκια

Ψεκάστε τα με μείγμα από σαπούνι και νερό ή από ξύδι και νερό. Πιο αποτελεσματικό είναι να ψεκάσετε την πηγή. Μία άλλη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε μία παγίδα με σιρόπι ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία που κολλάει -δηλαδή να ποτίσετε ένα χαρτόνι με το σιρόπι, να το βάλετε κοντά στη φωλιά και να αφήστε τα μυρμήγκια να γευτούν το... δηλητήριο. Μία άλλη μέθοδος είναι να περιχύσετε τη φωλιά τους με καυτό νερό.

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες προκαλούν φόβο στους περισσότερους από εμάς. Πρέπει να ξέρετε, ότι οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν μεγάλο διάστημα του μήνα χωρίς φαγητό, αλλά ελάχιστα δίχως νερό. Γι’ αυτό αντιμετωπίστε όλες τις διαρροές νερού στο σπίτι σας, καθαρίστε και απολύμάνετε το πάτωμα, μην αφήνετε φαγητά εκτεθειμένα , μην αφήνετε νερά να λιμνάζουν. Είναι πολύ πιθανό οι κατσαρίδες αργά ή γρήγορα να εξαφανιστούν.


Χρησιμοποιήστε παγίδες και σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο -ειδικά για κατσαρίδες- φροντίζοντας βέβαια να κλείσετε όλες τις ρωγμές στο σπίτι σας για να μην επανέλθουν.

Σφήκες

Το να γλυτώσετε από τις σφήκες, είναι μία διαδικασία η οποία ενέχει κίνδυνο και είναι προτιμότερο να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο. Αν όμως είστε αρκετά θαρραλέοι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί και να εξοπλιστείτε με την κατάλληλη αμφίεση (όσο το δυνατόν λιγότερα σημεία του σώματος να είναι εκτεθειμένα). Η καταστροφή της φωλιάς καλό είναι να γίνεται στην αρχή του χρόνου, μακριά από την παρουσία παιδιών. Προτιμότερο είναι η διαδικασία να γίνεται το βράδυ, που οι σφήκες είναι λιγότερο επιθετικές. Χρησιμοποιήστε είτε εντομοκτόνο είτε καπνό –όπως οι μελισσοκόμοι.

Καθαρίστε το ψυγείο σας

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε το ψυγείο σας, να πετάξετε οτιδήποτε μουχλιασμένο υπάρχει και να βγάλετε όσα ράφια μπορείτε. Ψεκάστε με νερό και ξύδι το εσωτερικό, καθαρίστε με νερό και σαπούνι τα μετακινούμενα ράφια και με ένα πανί σκουπίστε γρήγορα τις υγρές επιφάνειες. Μετά από ώρες επαναφέρετε τα ράφια και σταδιακά γεμίστε το με τρόφιμα.

Καθαρισμός ντουλάπας

Η ντουλάπα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό, καθώς μπορεί να υπάρχει σ’αυτήν σκόρος. Αδειάστε την ντουλάπα σας και πλύντε τα ρούχα σας. Επιθεωρήστε τη ντουλάπα και αν εντοπίσετε σκόρο, καθαρίστε γωνίες και ρωγμές με ένα απλό καθαριστικό και χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για όλη την επιφάνεια της ντουλάπας. Καθαρίστε προσεκτικά τα κουμπιά και τα φερμουάρ και ύστερα τοποθετήστε ειδικές παγίδες για σκόρο ή χημικά, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα είναι καθαρά πρίν τα τα βάλετε πάλι στην ντουλάπα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ