2012-05-08 15:37:05
Φωτογραφία για ΒΑΛΒΕΡΔΕ : ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το βραβείο "Διεθνής Άντρας" για το 2011 από το περιοδικό "Status" και αναφέρθηκε τόσο στον Ολυμπιακό,όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Αναλυτικά:

"Ευχαριστώ πολύ το Status που με επέλεξε "Διεθνή Άντρα" για το 2011. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είμαστε συνηθισμένοι να βραβευόμαστε, σχεδόν αποκλειστικά, σε σχέση με τον αθλητισμό. Θεωρώ το βραβείο σημαντικό. Μου φέρονται όλοι τόσο καλά στην Ελλάδα Είμαι ικανοποιημένος με όσα πετύχαμε φέτος με τον Ολυμπιακό. Αυτό που πάντα λέμε μαζί με τους ποδοσφαιριστές είναι "μην ανησυχείς για το αποτέλεσμα, διότι το αποτέλεσμα είναι η συνέπεια της δουλειάς που κάνεις". Επομένως, είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά μας. Θα ήθελα κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, δυστυχώς όμως δεν είχαμε τύχη, κάτι που οπωσδήποτε χρειάζεσαι για να κάνεις ένα βήμα παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της καριέρας μου, της ζωής μου. Όχι μόνο, επαγγελματικά, αλλά και για το χρόνο που πέρασα εδώ. Εισέπραξα ιδιαίτερη αγάπη από τον κόσμο, ειλικρινά εντυπωσιάστηκα πολύ. Σε τόσο απαιτητικές ομάδες είναι πολύ δύσκολο να το βρεις αυτό.


Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα στυλ παιχνιδιού που θα άρεσε στον κόσμο. Πιστεύω πως τα κατάφερα. Οι άνθρωποι του συλλόγου με άφησαν να κάνω τη δουλειά μου. Μου συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη γενναιοδωρία.

Προσπαθώ πάντοτε να υπερβαίνω τα όρια. Το ποδόσφαιρο, την ώρα που παίζεται, έχει από μόνο του μεγάλη ένταση και αντιπαλότητα. Όταν γίνει κάτι, ακόμη κι αν είναι άδικο -για παράδειγμα, να μας έχουν σφυρίξει πέναλτι που δεν είναι-, δεν πρέπει να ρίχνουμε "λάδι στη φωτιά". Όλο αυτό έχει να κάνει με το σεβασμό. Αν εσύ σέβεσαι τους άλλους, τότε θα σε σέβονται κι αυτοί.

Οι τίτλοι μου με τον Ολυμπιακό σημαίνουν πως έχω δώσει χαρά σε πάρα πολύ κόσμο. Είναι σημαντικοί για το βιογραφικό μου, όμως η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ. Όταν σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι, δεν μπορείς να λες κάθε μέρα "Είμαι πρωταθλητής Ελλάδας". Αν κοιτάς διαρκώς μια σελίδα, χάνεις την επόμενη...

Οι Έλληνες μιλάνε πολύ άσχημα για τη χώρα τους, ενώ ταυτόχρονα νιώθουν πάρα πολύ υπερήφανοι γι' αυτήν: από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ, μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό. Είναι δύσκολο να βρεις σε ολόκληρο το κόσμο μια χώρα πιο όμορφη από την Ελλάδα, οπότε οι Έλληνες πρέπει να την προσέχουν λίγο παραπάνω. Σίγουρα περνούν δύσκολες στιγμές, είμαι βέβαιος όμως πως θα ξεπεράσουν τα προβλήματα. Και το λέω εγώ, που προέρχομαι από χώρα που θα περάσει τα ίδια.

Ποιο είναι για μένα το νόημα της ζωής; Τα απλά, καθημερινά πράγματα -αυτά θεωρώ τη μεγαλύτερη πολυτέλεια. Να βρίσκομαι με την οικογένειά μου. Να έχει καλό καιρό. Να μπορώ να κάνω ποδήλατο. Να βγάζω φωτογραφίες. Να παίρνω το πρωινό μου σε ένα ηλιόλουστο μέρος...

Αντίο ή στο επανιδείν; Ποτέ δεν μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά για το μέλλον. Οπωσδήποτε κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Ελλάδα για διακοπές, ποδοσφαιρικά όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ