2015-10-06 21:55:42
Φωτογραφία για Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις στο MEGA - Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται μειώσεις στους μισθούς τους
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη η συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA Νίκου Πεφάνη με τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά τις νέες κλιμακωτές περικοπές των αποδοχών τους, κατά 10%, 15% και 20%, ανάλογα με το ύψος του μισθού τους.

Κατά πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του MEGA έκανε λόγο για «τρύπα» 30 εκατ. ευρώ στο ταμείο του καναλιού, η οποία πρέπει να καλυφθεί, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή των περικοπών.

«Τα 15 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει αποφασιστεί και θα πραγματοποιηθεί σύντομα, από τις μειώσεις αμοιβών υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν άλλα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ αναζητούνται άλλα 12,5 εκατ. ευρώ για να υπάρξει ισορροπία», δήλωσε ο κ. Πεφάνης.

Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι επέμειναν στο να μη γίνουν δεκτές οι μισθολογικές περικοπές, αλλά είπαν πως δεν θα πάνε σε νέες κινητοποιήσεις, μέχρις ότου ο κ. Πεφάνης ενημερώσει αύριο Τετάρτη τους μετόχους του καναλιού.

Αμέσως μετά ο κ. Πεφάνης θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις όποιες εξελίξεις, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Πηγή: tvxs
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ