2012-05-09 03:41:04
Φωτογραφία για Είναι το ίδιο επικίνδυνη η ακυβερνησία με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ξεκάθαρους πολιτικούς άξονες
Μεγάλη περιπέτεια της χώρας με ανάγκη ρηξικέλευθων αποφάσεων χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο... Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 8 Μάιου. «Είναι ψευτοδίλημμα η επιλογή της ακυβερνησίας ή της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ή εθνικής σωτηρίας. Η υγιείς πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους με καθαρό λόγο. Είναι ανεπίτρεπτη η εκμετάλλευση του θυμού των πολιτών από τους νικητές ή τους ηττημένους. Οι πολίτες είναι δημιουργικά θυμωμένοι και αυτό υπεύθυνα πρέπει να το αντιληφθούν οι πολιτικές δυνάμεις».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο κ. Τατούλης δεν είναι αποκομμένη , αλλά αποτελεί κομμάτι της κεντρικής πολιτικής σκηνής. «Εδώ και δυόμισι μήνες είχα δημόσια τοποθετηθεί για την κατεύθυνση των εξελίξεων. Ασφαλώς και δεν κιότεψε ο αστικός πολιτικός κόσμος. Το βασικότερο όμως είναι η απόλυτη δειλία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκφράζουν τον κόσμο αυτό
. Ο θυμός των πολιτών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενοχοποιηθεί, αντίθετα πρέπει να εκληφθεί ως δημιουργικότητα και ως τέτοια να εκφραστεί. Οι πολιτικοί έχουν ευθύνη αν αποτρέψουν να καταστραφεί η πατρίδα και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα. Στο σκοπό αυτό πρέπει να συστρατευθούν όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις, πολλές από τις οποίες βρίσκονταν στο περιθώριο μέχρι σήμερα». Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα, αλλά και κοινή συνιστώσα των αστικών κομμάτων το λαϊκισμό και τόνισε ότι μεσσίες δεν υπάρχουν. «Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν τη χώρα».

Σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου σχετικά με την επιστροφή του στην κεντρική σκηνή ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «Η προσπάθεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με γεμίζει, αλλά δεν έχω αποκοπεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο ο κ. Τατούλης είπε ξεκάθαρα ότι δεν μας τιμά, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι είμαστε ενάντια στην εκδήλωση βίας ανεξάρτητα αν είναι ήπιας μορφής ή σκληρής.

Επεσήμανε όμως ότι για το ζήτημα δεν έχουν πάρει θέση ούτε οι νικητές ούτε οι ηττημένοι των εκλογών και ζήτησε να τοποθετηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα ξεκάθαρα. Χαρακτήρισε τη στάση τους αυτή ως «μικρή ιστορία στο κιότεμα του αστικού πολιτικού κόσμου», όπως επίσης το ψευτοδίλημμα ακυβερνησία ή κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι το ίδιο επικίνδυνη η ακυβερνησία με μια κυβέρνηση χωρίς ξεκάθαρους πολιτικούς άξονες.
ppel.gov.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ