2012-05-09 08:18:40
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Πηγή: ΙΣΚΡΑ

ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ 4% ΣΤΟ ΧΑΑ! ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΝΤ - ΜΠΑΡΟΖΟ!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Πανικό έχει προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας τόσο στο εγχώριο κατεστημένο αλλά και στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας, μαζί με τις αγορές.

Ο αντιδραστικός αυτός συνασπισμός ανησυχεί βαθιά και αισθάνεται ιλίγγους μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να χαθεί ο έλεγχος των ελληνικών εξελίξεων και να τεθεί η χώρα σε τροχιά προοδευτικής μετάβασης.

Από χθες Δευτέρα (7/5/2012) άρχισαν τα τύμπανα του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, με αιχμή τον «κίνδυνο» της «ακυβερνησίας» και αθέτησης των «δεσμεύσεων», τα οποία εκπορεύονται από τις αγορές και τα διεθνή κέντρα χειραγώγησης.

Σε πρώτο πλάνο ξεκίνησαν οι απειλές από τον ΔΝΤ σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που σημειώνουν εντυπωσιακή βουτιά, πρώτα απ' όλα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές ειδικά των τραπεζών να καταρρέουν! 


Αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά στο σύνολό της οφείλει να επανασχεδιάσει ενωτικά την πορεία της και ο ελληνικός λαός ενωμένος να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα του να χαράξει ο ίδιος κυρίαρχα το μέλλον του!

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί να «παγώσει» την καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, ανέφερε αξιωματούχος του ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones Newswire.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και οι πιστωτές της Ελλάδας είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης, δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή σχεδίων, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η τρόικα δεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί.

Παράλληλα, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones Newswire ότι το μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα και ότι όποιες διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε εξαιρετικά περιορισμένα πλαίσια.

ΦΘΗΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ"!

Σήμερα (8/5), συνέχεια έδωσε η Ευρωπαϊκη Επιτροπή, η οποία δια στόματος Μπαρόζο, έθεσε το κάλπικο εκβιαστικό δίλημμα: "λιτότητα ή άτακτη πτώχευση"! Ο Μπαρόζο αναφερόμενος εμμέσως πλήν σαφώς στην Ελλάδα δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη (σ.σ όπως η Ελλάδα) «δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας παράλληλα με τις προσπάθειές τους για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη». «Οι χώρες του προγράμματος δεν έχουν άλλη επιλογή, εκτός από την άτακτη χρεοκοπία που πιστεύω πως δεν συνιστά επιλογή, παρά να εφαρμόσουν θαρραλέα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης».

Οι προσπάθειες ανάπτυξης στις οποίες αναφέρεται ο Μπαρόζο είναι η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η σύνθλιψη των μισθών των εργαζομένων! Ο Μπαρόζο πλέει στην ίδια κατεύθυνση που χάραξε χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, η οποία ξεκάθαρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου ενώ η περιβόητη "ανάπτυξη" είναι η άλλη όψη της λιτότητας! 

ΕΚ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΙΑ 3,6% ΣΤΟ ΧΑ, ΕΩΣ 13% ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Η καθοδική πορεία του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών δεν φαίνεται να σταματάει! Μετά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ πτώσης 6,67% (7/5) ο δείκτης υποχωρεί 3,62% φτάνοντας στις 620 μονάδες.  Για τον τραπεζικό δείκτη, η πτώση έφτασε έως και 13%.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

UBS

Σύμφωνα με την UBS, ο μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον για την Ελλάδα, αλλά και την ευρωζώνη, είναι η προσωρινή αναστολή της επίσημης χρηματοδότησης προς τη χώρα, με ανησυχητικές κοινωνικές συνέπειες(!). Εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της, είναι απολύτως πιθανό ότι το ΔΝΤ και με τη σειρά της η ΕΕ, θα αρνηθούν να προχωρήσουν στην επόμενη πληρωμή. Ωστόσο, δεν αναμένεται, κατά την άποψη του οίκου, οι πληρωμές να σταματήσουν εντελώς - αλλά θα μπορούσαν να αναβληθούν έως ότου η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρήθηκε από πολλούς ότι σηματοδοτεί το τέλος της μετάδοσης της κρίσης στην Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνει ο οίκος. Ακόμη και μία προσωρινή αναστολή της επίσημης χρηματοδότησης της χώρας θα μπορούσε συνεπώς να είναι πολύ επιζήμια για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς θεωρούν πως εναλλακτικές για την Ελλάδα στην περίπτωση που οι επίσημη χρηματοδότηση κοπεί οριστικά, δεν υπάρχουν και η χώρα θα οδηγηθεί σε βέβαιη πτώχευση.

DEUTSCHE BANK

Η Deutsche Bank μιλά για μία σημαντική αρνητική έκπληξη σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και τονίζει πως τα σενάρια αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, είναι τρία πολύ συγκεκριμένα. Σύμφωνα λοιπόν με τον οίκο, αν και δεν αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο, υπάρχει ωστόσο περίπτωση να σχηματιστεί ένας συνασπισμός υπέρ του μνημονίου στο Κοινοβούλιο. Ενα πιο πιθανό σενάριο είναι να σχηματιστεί ένας ευρύτερος συνασπισμός, με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, γεγονός που θα προκαλούσε μεγάλη αβεβαιότητα και μάλιστα άμεσα, σε όλη την ευρωζώνη. Τέλος, η Deutsche Bank σημειώνει ότι δεν αποκλείει την προκήρυξη νέων εκλογών για το καλοκαίρι, όπου βέβαια η διάσωση της χώρας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, καθώς οι εκλογές θα γίνουν σε μία περίοδο όπου η χώρα θα πρέπει κανονικά να λάβει την επόμενη δόση των δανείων.

GOLDMAN SACHS

Σε σημείωμά του ο Jim O'Neill , πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, τονίζει πως εάν οι ελληνικές εκλογές πυροδοτήσουν εκ νέου τους φόβους μετάδοσης, τότε η FΕD (η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) ενδέχεται χρειαστεί να συμμετάσχει στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Οπως επισημαίνει, ένας από τους μεγάλους φόβους των αγορών είναι ότι το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα ενδέχεται να μπλοκάρει τις αναγκαίες περικοπές που αποτελούν όρο για την εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης, κάτι το οποίο θα μπορούσε να στείλει τελικά την ευρωζώνη στο χάος.

Ο O'Neill τονίζει πως εάν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών επαναφέρουν τους κινδύνους και τους φόβους μετάδοσης στις πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, τότε αυτό θα μπορούσε επίσης να αποδυναμώσει το ευρώ λόγω του ότι μπορεί να αναγκαστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει πιο προσαρμοστική πολιτική.

ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοπενδυτής Warren Buffet δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι «πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο» να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη αυτή τη στιγμή, μετά και τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Με τα νέα δεδομένα στην Ευρώπη, όπως τόνισε, έχει ήδη αρχίσει από την Παρασκευή και αγοράζει δύο συγκεκριμένες αμερικανικές μετοχές, τις οποίες δεν κατονόμασε, ενώ έχει σκοπό να αυξήσει τις θέσεις του σε αυτές. Οπως υπογράμμισε, οι εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικά και η βουτιά στις αγορές, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για τοποθετήσεις στην αμερικανική αγορά.

Πολύ ανήσυχοι δηλώνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της CM-CIV Securities, βλέποντας τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Οπως τονίζουν, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού ή ενότητας στην Ελλάδα και προσθέτουν πως θα πρέπει όλοι να ελπίζουμε ότι οι Ελληνες πολιτικοί θα τα καταφέρουν να συνεργαστούν, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε προς ένα κραχ στις ευρωπαϊκές αγορές με την πτώση να αγγίζει ακόμη και το 15%. O επικεφαλής ανάλυσης της CM-CIV υπογραμμίζει πως εάν δεν υπάρξει σχηματισμός νέας κυβέρνησης, τότε δεν πρόκειται να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα και η χώρα θα πτωχεύσει. Και μετά από αυτό, φυσικά, ο κίνδυνος μετάδοσης σε Πορτογαλία και Ισπανία είναι βέβαιος.

Ο ΝΟΥΡΙΕΛ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Nouriel Roubini, από την πλευρά του, προειδοποιεί για χάος στην ευρωζώνη. Βλέποντας τα αποτελέσματα των ελληνικών (αλλά και των γαλλικών) εκλογών, ο γνωστός οικονομολόγος και ιδρυτής της Roubini Global Economics, μέσω τουίτερ, για μία ακόμη φορά, σχολίασε το ότι η ελληνική συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι πλέον σε σημαντικό κίνδυνο και πως το ρίσκο μετάδοσης στην υπόλοιπη περιφέρεια είναι τεράστιο. Οπως εκτιμά, τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών αυξάνουν την πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη μέχρι το επόμενο έτος. Κάνει λόγο για πολιτικό χάος στη χώρα, που όπως πρόσθεσε, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό των γαλλικών, καθώς το πρώτο οδηγεί στο απόλυτο χάος - που μοιάζει με συντρίμμια σιδηροδρομικού δυστυχήματος που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ - ενώ η νίκη του Hollande αναμένεται να έχει πιο μέτριες επιπτώσεις.

HIGH FREQUENCY ECONOMICS

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics, Carl Weinberg, τονίζει πως μετά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, «αυτή ακριβώς είναι η κρίση που όλοι φοβόμασταν». Μία ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν θα αποδεχτεί να συνεχίσει τους ήδη συμφωνηθέντες όρους, θα οδηγήσουν το ΔΝΤ και την ΕΕ στο να σταματήσουν την εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο, όπως προειδοποιεί ο οικονομολόγος, θα οδηγήσει σε ολικό default (σ.σ. πτώχευση) των ελληνικών ομολόγων και θα χτυπήσει ακόμη και τους ισχυρότερους και συγκεκριμένα τον ισολογισμό της ΕΚΤ. Η αγορά τώρα θα στρέψει έντονα το βλέμμα προς το τι θα κάνει η ΕΚΤ και εάν θα κινητοποιηθεί έτσι ώστε να τονώσει την επενδυτική εμπιστοσύνη που πλέον έχει γονατίσει. Με τη λιτότητα να είναι και με τη βούλα πια ανεπιθύμητη, η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε τύπωμα νέου χρήματος.

Δευτέρα 7 Μαϊου 2012, upd Τρίτη 8 Μαϊου 2012
youpayyourcrisis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι μύθοι του casual sex
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι μύθοι του casual sex
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ