2012-05-09 09:51:02
Φωτογραφία για Water polo για παιδιά!
Η σούπερ άσκηση, ιδανική γι αυτή την εποχή Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και ο ηλιόλουστος καιρός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να ξεκινήσουν τις αθλοπαιδιές. Αν σας «βασανίζει» γλυκά η σκέψη ποιο άθλημα να επιλέξετε για το παιδί σας, μια καλή πρόταση είναι η υδατοσφαίριση, το γνωστό σε όλους μας water polo. Oι πισίνες αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, καθώς συνδυάζουν τη δροσιά με το ομαδικό παιχνίδι και την άθληση.

Η υδατοσφαίριση, όπως και τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα, εντάσσει τις εντεινόμενες σωματικές προσπάθειες σε έναν συγκεκριμένο στόχο, τη νίκη της ομάδας. Το παιδί μαθαίνει να εντάσσεται σε μια ομάδα και να συντονίζεται μαζί της για τον κοινό σκοπό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση μιας όσο το δυνατόν ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Επιπλέον, το παιδί μαθαίνει να κολυμπάει σωστά. H πισίνα είναι ένας άριστος χώρος για την άσκηση ολόκληρου του σώματος καθώς οι μύες δυναμώνουν και γυμνάζονται ομοιόμορφα
. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το παιδί, όταν είναι μέσα στο νερό, δεν στηρίζεται στα πόδια του ή στην πλάτη του για να κάνει μια άσκηση, αποφεύγονται οι κακώσεις και τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων, που συχνά παρατηρούνται όταν τα παιδιά «χοροπηδούν» στο έδαφος παίζοντας μπάλα ή κάνοντας γυμναστική.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, η υδατοσφαίριση έχει αποδειχθεί ευεργετική για παιδιά που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το παιδί διοχετεύει όλη του την ενέργεια καθώς είναι ένα εξαιρετικά κοπιώδες άθλημα ενώ ταυτόχρονα οξύνει την αντίληψη και εξασκεί τα αντανακλαστικά του καθώς είναι ένα εκρηκτικό άθλημα που απαιτεί γρήγορες και ψύχραιμες κινήσεις. Με λίγα λόγια το water polo θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική ανάπτυξη του παιδιού.

Το polo είναι ένα δυναμικό άθλημα που ένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, μπορεί να εξασκήσει από 5 ετών και άνω. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι τα τμήματα υδατοσφαίρισης κάθε συλλόγου διαμορφώνονται βάσει διαθεσιμότητας παιδιών οπότε καλό θα ήταν πριν γράψετε το παιδί σας σε κάποια ομάδα να κάνετε μια έρευνα αγοράς για να βρείτε το ηλικιακό επίπεδο που του ταιριάζει.

Η υδατοσφαίριση δεν απαιτεί πολλά gadgets εξοπλισμού. Χρεάζεστε ένα μπουρνούζι, αθλητικό μαγιό τύπου σλιπ, σαγιονάρες και το απαραίτητο σκουφάκι του πόλο που πρέπει να έχει πλαστικά προστατευτικά για τα αυτιά, με τρύπες για να ακούγεται η σφυρίχτρα του διαιτητή κάτω από το νερό και να δένεται καλά από τον παίκτη και συνήθως είναι μπλε ή άσπρο.
queen.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ