2015-10-22 10:46:12
Φωτογραφία για Πόλεμος φαρμακοποιών- Κυβέρνησης με φόντο το ιδιοκτησιακό. Απεργίες εισηγείται ο ΠΦΣ
Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι φαρμακοποιοί με αφορμή τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, για τις οποίες μάλιστα- σημειώνεται- το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ ενημερώθηκε αρχικά από δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Σταθάκη και όχι από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας Πιο συγκεκριμένα, μετά τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, το απόγευμα της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική σύσκεψη στην Αριστοτέλους κατά τη διάρκεια της οποίας και ενημερώθηκε για τις προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης προς τους θεσμούς, που πιθανότατα έχουν γίνει ήδη αποδεκτές από τους δανειστές μας.

Αν και τα όσα συζητήθηκαν στο Υπουργείο δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά, οι φαρμακοποιοί μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Ξανθό σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως από τα λεγόμενα του "διαπιστώθηκε ότι στην διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου".


Πληροφορίες, δε, αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ενημερώθηκαν για την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει το "πράσινο φως" για την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς, με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ συνέχισε τη συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα. Παράλληλα αποφασίστηκε:

Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι.

Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί είχαν πραγματοποιήσει και Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία είχαν προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα έχει μία ενδεχόμενη απελευθέρωση στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. "Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Ρουμανία" ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, τονίζοντας παράλληλα πως "η υποτιθέμενη απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, αντίκειται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως όταν ρώτησαν ποιά θα είναι δημοσιονομικά η ωφέλεια από τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό, η απάντηση που έλαβαν ήταν: "τα 100 δισ. ευρώ που θα πάρουμε', μία απάντηση που έκανε τον κ. Λουράντο να σχολιάσει: "Δηλαδή μας δίνουν ως αντάλλαγμα στεγνά. Δίνουν τον ελληνικό λαό στεγνά..."
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ