2012-05-09 14:42:03
Φωτογραφία για Συντάξεις εξπρές …σε νέους συνταξιούχους από το ΙΚΑ
Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από την 1 Μαΐου ο λογαριασμός των νέων συνταξοπυχων θα πιστώνεται πλέον αυτόματα με το ποσό της σύνταξης και τα... αναδρομικά, αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, μέσω του ΟΠΣ-ΙΚΑ.

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί τέλος στην πολύμηνη αναμονή των συνταξιούχων, όπως και στον μέχρι πρότινος γραφειοκρατικό τρόπο διαδικασίας πληρωμής.

Συγκεκριμένα με την κατάργηση της χειρόγραφης διαδικασίας πληρωμής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, η πληρωμή του συνταξιούχου, μετά την έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν θα καθυστερεί επιπλέον 2-3 μήνες, ενώ ο συνταξιούχος δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ, για να πληρωθεί χειρόγραφα.

Το νέο σύστημα πληρωμών συντάξεων θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά σε συνταξιούχους που η σύνταξή τους υπολογίστηκε με χρόνο ασφάλισης μόνο ΙΚΑ και δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη από το ΙΚΑ. Η πιλοτική εφαρμογή κρίθηκε αναγκαία για την ποιοτική εξασφάλιση του έργου, το οποίο στη συνέχεια θα συμπεριλάβει όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ