2012-05-09 14:55:51
Φωτογραφία για Λαφαζάνης: Το χρέος είναι ταξικό- Δεν θα καταργήσουμε το χαράτσι για όλους
Πολλά κι ενδιαφέροντα μισόλογα είπε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ. Θυμίζω ότι ο κ.Λαφαζάνης είναι ο ηγέτης της εσωκομματικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Για το χρέος

-Εντός  των επομένων ημερών  πρέπει να πληρωθεί  το ομόλογο των 435 εκ.ευρώ . Πρέπει να ...το πληρώσουμε  κατά την γνώμη σας;

Εμείς σας είπαμε ότι έχουμε μια άλλη πολιτική για το  χρέος . Το χρέους αυτό  είναι άδικο, είναι ένα ταξικό χρέος ,είναι ένα χρέος που δεν εξυπηρέτησε αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες του ελληνικού λαού.   Από αυτή  την άποψη εμείς το αμφισβητούμε πολιτικά. Πέρα από αυτό … 

-Με το συγκεκριμένο ομόλογο τι να κάνουμε ;

Πέρα από αυτό έχουμε πει ότι δεν είναι και βιώσιμο αυτό το χρέος .Αυτό το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί εκτός αν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό.

-Αυτό που λέτε μορατόριουμ.


Βεβαίως .Εκτός αν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό . Αυτό δεν γίνεται .

-Τώρα μου λέτε τι θα γίνει στις 19;

Αφήστε τι θα γίνει στις 19 .Άμα γίνει κυβέρνηση της αριστεράς εδώ στη Ελλάδα , θα κινηθεί με διαφορετική πολιτική για το χρέος.

Για το χαράτσι

-Θα καταργήσετε  το  χαράτσι;(ΔΕΗ)    

Δεν μπορεί να πληρώσει χαράτσι αυτός ο οποίος έχει ένα σπίτι και είναι άνεργος, Το αντιλαμβάνεστε αυτό ; Εκεί θα καταργηθεί  πάει και τελείωσε.

-Α…Εκεί θα καταργηθεί…όχι γενικώς ;   

-Λέω ότι δεν μπορεί να συνεχίσει  να πληρώνεται…Οι άνθρωποι που δεν έχουν δεν μπορούν  να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτό το δυσβάστακτο χαράτσι .Το έχουμε -Άρα θα καταργηθεί για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώνουν όχι για όλους.

Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ούτε ο Άκης ψήφισε!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ούτε ο Άκης ψήφισε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ